top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 6, 2020

Kto napokon opravil sporný výmoľ pred Tescom? Výtlk pred nákupným centrom, ktorý viac ako rok trápil vodičov, je „zalátaný“! A to aj napriek tomu, že sa jeho oprava prehadzovala ako horúci zemiak. Aj keď náklady na opravu neboli vysoké, mesto ho opraviť nemohlo a majiteľ pozemku nechcel.

dav

DinoPark za nemocnicou Nielen ticho dokáže liečiť. Ten fakt si veľmi dobre uvedomujú i v Ľubovnianskej nemocnici, za ktorou v polovici mája vyrástlo nové detské ihrisko. Z hľadiska použitých materiálov – kovu a plastu, dokonca prvé v Starej Ľubovni.

nemocnica.ihrisko - DSC_0711

NAJ pasku upiekli seniorky „Práca s cestom je živá. Je to vždy o tom – či to vyjde, alebo nevyjde. Od toho, ako nám narastie kvások, sa ukáže, aký pekný bude koláč,“ povedala na vyhodnotení súťaže o NAJ  pasku regiónu, Mária Vyšovská. A gazdinky, ktoré ponúkli do súťaže, a teda na obdiv všetkých i hodnotenie poroty svoj tradičný kysnutý veľkonočný koláč, o tom isto vedia svoje.

PASKA

Seriál Četnícke pamäti prináša aj unikátne fotografie Pri rekonštrukcii dávno zabudnutých udalostí z histórie sa dostaneme k najreálnejšiemu výsledku vtedy, ak sa v jednom bode stretnú písomné pramene, obrazová dokumentácia a ústne podanie. Tieto tri podmienky boli naplnené, keď autora seriálu kontaktoval Staroľubovňan Rudolf Roman s tým, že má fotografie a informácie týkajúce sa posledného veľkého požiaru v Nižných Ružbachoch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maturita so sebou prináša aj iné povinnosti Maturita – formalita. Pravdivosť tohto dobre známeho sloganu si v predchádzajúcich dňoch mohli na vlastnej koži vyskúšať študenti stredných škôl. Bežali totiž ústne maturity. Študenti by ale nemali zabúdať na povinnosti, ktoré koniec štúdia so sebou prináša.

matura (1)

Levočská bronzová, Točeková Naj-hráčkou SR S túžbou napodobniť jedinečný úspech spred roka, keď si pri svojej premiérovej účasti v celoslovenskom kole vybojovali bronz, vycestovali na Školské majstrovstvá SR vo florbale žiačok ZŠ dievčatá z Levočskej. A že to vôbec nemusí byť nereálne, naznačil už veľmi priaznivý žreb.

florbalistky 20180602_102127 (1)

15 medailí z metropoly východu V košickej Multihale vyvrcholila pre karatistov Starej Ľubovne súťažná sezóna 2017/18. Majstrovstiev SR detí a žiakov sa zúčastnilo 536 súťažiacich z 54 klubov v kategóriách jednotlivcov, plus 126 družstiev z 30 klubov v kategóriách družstiev. A ani tento rok sa v nich mladí bojovníci ŠKM – Karate klubu nestratili.

karate cely team 20180519_132214_resized

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 22//2018. Nájdete ho v predajných miestach 5. júna. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page