top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 6, 2020

Významný nález na námestí – viaceré domy mali „fiľore“! Srdcia milovníkov histórie v uplynulých dňoch potešila informácia o aktuálnom objave – našli sa dôkazy o tom, že piliere, ľudovo fiľore, nemali, resp. nemajú iba dva domy, a to č. 11 a 12, ale aj minimálne ďalšie dva na severnej strane Nám. sv. Mikuláša.  Samotné piliere, odborne podlubia, sú výnimočné a Ľubovňa sa má čím chváliť, pretože sú ojedinelé.

objav 1

Môže po novej cyklotrase jazdiť ťažká technika? Nová cyklotrasa ešte oficiálne otvorená nie je, no už teraz viacerí jej návštevníci zažili nepríjemné situácie. Stáva sa totiž, že medzi cyklistami či korčuliarmi sa objaví aj hospodárske vozidlo. Jeho jazda ale v určitých úsekoch cyklotrasy úplne zakázaná nie je, a preto by si ľudia mali zvyknúť na to, že k takýmto situáciám môže dochádzať častejšie.

cyklotrasa3

Talentovaní napriek hendikepu Žiaci špeciálnych škôl Prešovského kraja sa nedávno stretli v Kine Tatra, aby spoločne oslávili 20. ročník podujatia Z rozprávky do rozprávky. Aj napriek hendikepu predviedli svoj divadelný talent naplno. Krajská prehliadka divadelných krúžkov špeciálnych škôl Prešovského kraja pritiahla tentoraz do Starej Ľubovne najväčší počet účinkujúcich.

Rozpravkovo 1

Zakliesnený s nákladiakom Ku kurióznej dopravnej nehode došlo v piatok 15. júna o 9.45 h obci Nižné Ružbachy. Vodič, ktorý šoféroval hlinou naložené nákladné vozidlo zn. IVECO, sa ocitol zakliesnený v úzkom priestore.  A to po tom, keď chcel vozidlo odstaviť pri ľavom okraji cesty, zašiel doľava v smere jazdy, auto však nekontrolovateľne zišlo do priekopy…

DSC_0005

MFK Stará Ľubovňa v štvrtej lige! A oslavy môžu začať! Po desiatich rokoch stagnácie až úpadku sa totiž ľubovniansky futbal pozviechal a hlavne vďaka jari, keď z 36-tich možných bodov získal 29, postúpil do IV. ligy. Definitívu potvrdil v Širokom, kde už po necelej hodine vyhrával 4:0. Hneď za MFK finišoval  Čirč, naopak Veľký Lipník nezvládol existenčný zápas a po roku sa s V. ligou Šarišskou lúči.

vlcsnap-2018-06-18-14h13m10s078

Basketbalistky siahali po medaile Mladšie mini basketbalistky (nar. 2007 a neskôr) sa po úspešnej prvej sezóne prebojovali do súbojov o medaily, kde postúpili dve najlepšie družstvá z každého kraja. Majstrovstvá SR sa uskutočnili prvý júnový víkend v Šamoríne, a tak dievčatá vycestovali už deň vopred. Ako dopadli? Prečítate si v ĽN č. 24.

mladsie mini

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 24/2018. Nájdete ho v predajných miestach 19. júna. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page