top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 6, 2020

Bývalý archív je predaný, kúpi ho zrejme vranovská firma Takmer do roka a dňa, odkedy sa presťahoval Štátny oblastný archív Levoča z budovy na Ulici obrancov mieru na Prešovskej ulicu, je zrejme známy nový majiteľ objektu. Do verejnej obchodnej súťaže s vyvolávacou cenou 499 tisíc €, ktorú vyhlásilo mesto ako majiteľ budovy, sa prihlásil iba jediný uchádzač. Firma ITES Vranov, s.r.o. tak zrejme kúpi objekt za 511 100 € a vybuduje tam, podľa podmienky samosprávy, byty.

DSC_0364

Ako sa uchytil nový odbor na obchodnej akadémii? Uplynulý školský rok je už minulosťou a viac ako 1700 žiakov staroľubovnianskych základných škôl a vyše 1500 študentov stredných škôl si prevzalo výsledky svojej práce. V Obchodnej akadémii (OA) na Jarmočnej ulici otvorili v tomto školskom roku aj novú, bilingválnu triedu. Zisťovali sme, či sa odbor uchytil a ako sú spokojní tí, ktorí sa ho rozhodli študovať.

dav

Objímali ich na ulici Stretnúť niekoho na ulici v meste alebo na sídlisku, kto vás chce len tak objať, nebýva zvykom. V Starej Ľubovni to ale prednedávnom bolo realitou, a to vďaka svetovému Dňu objatí. Skupinka mladých ľudí sa preto rozhodla takýmto spôsobom potešiť Staroľubovňanov a spríjemniť im tak upršaný deň. Na prekvapenie, niektorí ich ponuku aj odmietli.

sdr

Hrad v rôznych podobách Nádvorie na hrade Ľubovňa sa zaplnilo tvorbou detí, ktoré sa zapojili do súťaže Ten starý hrad, čo na tom kopci stojí. Hrad sa tak pretavil do viacerých umeleckých smerov. A skutočnosť, že porotcovia to nemali vôbec ľahké, potvrdzuje aj fakt, že súťaž prekonala rekord nielen v počte prihlásených účastníkov, ale aj diel.

dav

Seriál Z pera Ota Černeczkého končí Trinásť dielov seriálu o histórii mesta, hradu Ľubovňa  i kúpeľov vo Vyšných Ružbachoch sa uzatvára poslednou časťou v ĽN č. 27. Nenechajte si ujsť posledný diel seriálu, okrem množstva zaujímavých informácií prináša, ako vždy, pár naozaj hodnotných historických fotografií, aké ste možno ešte ani nevideli.

Klzisko pod Bielym domom

Futbalisti oslávili úspešnú sezónu Vzostupy a pády sú charakteristické pre väčšinu futbalových klubov, počnúc malými vidieckymi až po veľkokluby. Ľubovniansky futbal už niekoľko rokov prežíval periódu pádu… Ten dospel do kritického štádia agónie, keď sa na konci sezóny 2016-17 ocitol na pokraji zostupu do okresnej súťaže a možno aj rozpadu klubu. Tu sa potvrdila stará pravda, že všetko je v ľuďoch. O oslavách i o novinke – MFK ulovil v prestupových vodách prvé dve veľké ryby, sa dozviete v ĽN č. 27.

DSC_1047

Strieborný smeč v Trenčíne V závere školského roka sa v Trenčíne uskutočnili Majstrovstvá Slovenska žiakov základných škôl v MIDICOOL VOLLEY, ktoré sa pre reprezentantov zo ZŠ Levočská skončili veľkým úspechom. Po 2. mieste v oblasti východ sa dokázali presadiť aj na vrcholnom podujatí, keď sa domov vrátili so striebornými medailami.

volejbalIMG_1992

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 27/2018. Nájdete ho v predajných miestach 10. júla. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page