top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 6, 2020

Sme späť po letnej odstávke Milí čitatelia, ani sme sa nenazdali a zaslúžené voľno sa nám pominulo… Už uplynulý týždeň sme sa vrátili nabití slnkom a energiou, aby sme pre vás na 14. august pripravili ďalšie vydanie ĽN. Nezabudnite si ho kúpiť, pripravili sme pre vás napriek „uhorkovej sezóne“ niekoľko zaujímavých materiálov. A hlavne, tešíme sa na vás – našich verných čitateľov.


Pri Jakubianke vyrástla piesková pláž s palmami Za plážou už nemusíte cestovať stovky kilometrov. Stačí zájsť k potoku Jakubianka za autoumyvárňou v smere do Novej Ľubovne. K úplnej spokojnosti môže niektorým chýbať už iba skutočné more. Kto ju vybudoval, aké bude vstupné,…? Aj to sa dozviete z Ľubovnianskych novín č. 29.

dav

Po štyroch rokoch prichádza ďalšia volebná zmena Štyri roky funkčného obdobia primátora a mestského parlamentu sa pomaly krátia a 10. novembra budú opäť voliči v komunálnych voľbách rozhodovať o tom, koho si vyberú do čela samosprávy. Voľby 2018 budú v Starej Ľubovni poznačené zmenou, a to vo volebných obvodoch. Nebudú sa však týkať počtu, ostávajú dva, ale ulíc, ktoré budú do nich zaradené.


Četnícke pamäti pokračujú príbehom ako z filmu Zápis v pamätníku četníckej stanice v Podolínci zo 17. decembra 1930 pripomína kriminálny príbeh z klasickej zelenej knižnice. Pri trošku fantázie nám môže slúžiť ako scenár, podľa ktorého si v mysli premietneme trochu roztrasený čiernobiely film podobný „trhákom“ zaplňujúcim kinosály v prvej polovici 20. storočia. Nechajte sa teda cez seriál Pavla Mišenka vtiahnuť do deja reálneho príbehu z Podolínca…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mestská doprava opäť v réžii michalovskej firmy Po vyhodnotení verejnej obchodnej súťaže na prevádzkovateľa mestskej autobusovej dopravy (MAD) v Starej Ľubovni k zmene nedošlo. Žlté autobusy michalovskej firmy DZS-M.K. Trans, s.r.o, budú jazdiť mestom naďalej. Nie však najbližších 5 rokov, ale iba do konca roka 2019. Prečo? Čítajte ĽN č. 29.

MAD

Testujú účinok protilátok Staroľubovniansky Regionálny úrad verejného zdravotníctva začal participovať na imunologickom prehľade občanov Slovenskej republiky. Celkovo 40 ľudí z celého okresu sa tak na báze dobrovoľnosti  bude podieľať na tvorbe imunologického prehľadu, ktorý sa na našom území naposledy vypracoval pred 16-timi rokmi. O čo konkrétne pôjde, vysvetlí vám regionálna hygienička Mária Mancalová v ĽN č. 29.


Nová možnosť pre rodičky Budúce mamičky, ktoré sa rozhodnú priviesť na svet svoje dieťa v Ľubovnianskej nemocnici, n.o., môžu byť opäť pokojnejšie. A to v prípade obáv z pôrodných bolestí. Tie tu už síce dlhodobo tlmia pomocou epidurálnej analgézie, tentoraz ale gynekologicko-pôrodnícke oddelenie ponúka novú možnosť tlmenia bolestí, a to aj pre tie rodičky, ktoré nemôžu alebo nechcú podstúpiť pôrod s tzv. epidurálkou.

nemocnica2

Gólová i bodová žatva v daždi Futbalisti MFK Stará Ľubovňa odohrali v sobotu zápas 4. kola IV. futbalovej ligy. A domácu premiéru zverenci Mariána Solotruka zvládli. Pred zrakmi 334 divákov totiž podali veľmi dobrý výkon a skúseného súpera zdolali hladko 3:0.

futbal DSC_0038

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 29/2018. Nájdete ho v predajných miestach 14. augusta. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page