top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 6, 2020

Kolízií vodičov so zverou alarmujúco pribúda V okrese Stará Ľubovňa sa stane okolo 500 dopravných kolízií ročne, z čoho je 150 stretov s lesnou zverou. Predstavuje to 30 %, a to je podľa polície veľa! Alarmujúce je, že tento rok ich bolo už 83 (73 škodových udalostí a 9 dopravných nehôd).

nehoda_3

Sú mestské školy pripravené na obedy zadarmo? Od januára budú mať všetci žiaci základných škôl a posledných ročníkov materských škôl obedy zadarmo. Školy v Starej Ľubovni sa náporu v jedálňach neobávajú, tento krok vítajú, no ako priznali, problém môžu mať s technickým vybavením.

sdr

Pýtame sa kandidátov na primátora V Starej Ľubovni zvedú o tento post boj traja muži. Aby sme vám trochu pomohli pri rozhodovaní, ktorý z nich je naň, z pohľadu občanov, ten najvhodnejší, ponúkame vám, prostredníctvom novín, možnosť klásť im konkrétne otázky – k ich víziám, smerovaniu mesta, prípadne, akoby riešili konkrétny problém. Vaše podnety nám posielajte na adresu noviny@slmedia.sk, podmienkou však je, že bude pri nich zverejnené aj vaše meno.  Prvé tri otázky sme im tentoraz položili za vás.

volby 2

Pri opravách pomáhajú aj nezamestnaní Pracovať s nezamestnanými, ktorí sa vďaka radnici aspoň na niekoľko mesiacov uplatnia na trhu práce, je zjavne pre mesto výhodné. Ukázalo sa to aj pri modernizácii autobusových zastávok mestskej autobusovej dopravy, keď prácou týchto ľudí sa finančné náklady na túto investičnú akciu minimalizovali.

dav

Program i zoznam tombolových cien v ĽN Jarmok otvára svoje brány už tento štvrtok banánovým behom. Nasledovať budú tri dni zábavy, hodovania a stretnutí s priateľmi, známymi… Aby ste sa vedeli zorientovať, ponúkame vám kompletný jarmočný program i zoznam tombolových cien.

Ľubovniansky jarmok 2017

Ako sa bežalo v Pieninách? Sobotu 15. septembra mali milovníci bežeckého športu rezervovanú v kalendári pre Malý pieninský maratón (MPM). Na štart 20. ročníka sa postavilo rekordných 242 športovcov, čakalo ich 18 km behu prielomom Dunajca.

DSC_0088

Volejbalový zázrak sa nekonal V sobotu sa začal ďalší ročník najvyššej volejbalovej súťaže. Pred zrakmi 100 divákov privítal VKM majstra Slovenska, proti ktorému nastúpil s mladým tímom zloženým prevažne zo svojich odchovancov. Keďže tí sa všetci pokope stretli po prvýkrát práve v tomto zápase, zázrak nikto nečakal. A ani sa neudial.

DSC_0903

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 35/2018. Nájdete ho v predajných miestach 25. septembra. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page