top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jun 29, 2020

Skvelá správa! Vlaky cez Starú Ľubovňu budú pokračovať Vlaky cez Starú Ľubovňu do Poľska a späť budú znovu premávať. Stane sa tak aj vďaka reakciám verejnosti, keď pasažieri mohli využívať letné spoje z Popradu do Muszyny po dlhých desiatich rokoch. Novinkou nebudú iba súpravy jazdiace budúce leto, ale aj počas najbližšej zimy. Informácie nám definitívne potvrdila Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

vlak 1

V ZŠ Za vodou musia zvládať veľké stavebné premeny V Základnej škole Za vodou majú mimoriadne rušno. Veľká výmena okien, dverí a iných sklenených výplní sa napriek tomu, že mala byť hotová do konca prázdnin, posunula do školského roka. Našťastie, veľkej stavebnej premene praje momentálne aj počasie. Výmena okien a dverí za plného chodu je však náročná, zatiaľ vyučovanie neprerušili, uvažujú tu ale s voľnom v prípade výmeny okien v školskej jedálni.


Vážna dopravná nehoda medzi Starou Ľubovňou a Hniezdnym Nepríjemná hmla, vážne zranenia a dlhočizné kolóny. Na ceste medzi Starou Ľubovňou a Hniezdnym sa minulý piatok ráno stala vážna dopravná nehoda. Na úzkej ceste prvej triedy, ktorá už nespĺňa súčasné šírkové parametre sa čelne zrazili dve vozidlá, obe skončili mimo vozovky. Záchranári mali na mieste plné ruky práce a museli ošetriť viacerých pasažierov.

nehoda1

Tlačili kapustu a pochutili si na domácom chlebe V Materskej škole na Tatranskej ul. privítali babky a dedkov. Deti spolu s nimi objavovali ľudové tradície. A to cez viacerých remeselníkov a zručných starých rodičov. Už od začiatku októbra ale podnikali v MŠ aj jesenné vychádzky so starými rodičmi alebo čítania rozprávok pred spaním, ktoré boli tentoraz v znení babičiek či spolu varili čaje z byliniek zo záhonu na školskom dvore.

DSC_1093

Volejbalisti prehrali obidva zápasy s lídrom súťaže Domáci tím VKM Stará Ľubovňa odohral prvé dva zápasy na domácej pôde v 3. kole 1. volejbalovej ligy. Jeho súperom bol líder súťaže a víťaz baráže o postup do extraligy,  tím MVK Magnezit Revúca, ktorý sa neprihlásil do najvyššej súťaže z technických dôvodov.  Revúčania aj tento rok majú tie najvyššie ciele, do Starej Ľubovne prišli ako jednoznačný favorit a potvrdili to víťazstvom v obidvoch zápasoch.

DSC_1189

Futbalisti prehrali a prišli o zaujímavú sériu Nečakaná prehra futbalistov! Hráči Starej Ľubovne v 14. kole štvrtej ligy Sever nepochodili na ihrisku dovtedy predposledných Ľubotíc, keď prehrali dva nula. Kvalitu na strane hostí komplikoval hráčsky lazaret, aj tak sa však domácim nedokázali vyrovnať v bojovnosti. Prehrou zároveň prišli hostia o zaujímavú sériu, keď bez streleného gólu odchádzali z ihriska naposledy ešte v druhom kole súťaže.


Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 39/2019. Nájdete ho v predajných miestach 22. októbra.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page