top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 3, 2020

Jasné víťazstvo súčasného primátora Komunálne voľby 2018 sú minulosťou. V nedeľu krátko pred štvrtou ráno zverejnil Štatistický úrad SR výsledky za Starú Ľubovňu, z ktorých vyplýva, že mesto povedie aj nasledujúce štyri roky Ľuboš Tomko.  A tým, pre zaujímavosť, zlomil 20-ročné prekliatie primátorov. Od r. 1998 sa totiž žiadnemu z nich svoj post nepodarilo obhájiť. Viac o voľbách, aj obecných v ĽN č. 43.

DSC_0110

Mesto už nemusí sporiť deťom Stará Ľubovňa, tak ako aj iné samosprávy, už nemá povinnosť sporiť deťom umiestneným v detských domovoch. A tiež poskytovať ani Príspevok na úpravu a obnovu rodinných pomerov. Keď sa pred 9-timi rokmi ustanovila zákonná povinnosť miest a obcí sporiť deťom umiestneným v DD, mnohé samosprávy neboli nadšené. Ani tá naša…


Ilustrácia – ďalší rozmer príbehu V rámci Stonožkového čítania už Ľubovnianska knižnica hostila mnohých spisovateľov. Autorov detských kníh však v posledných týždňoch vystriedali ilustrátori. Školáci sa tak presvedčili o tom, že v knihe nie sú dôležité len písmená.

DSC_0051

Čo napísal Ján Rubašek v roku 1948 v Amerike? Do redakcie sme dostali materiál, ktorý zverejnil Ján Kubašek ako dopisovateľ v časopise SVOJINA, ročník II, číslo 1 – 2 v roku 1948. Je to článok 50 ročné jubileum slovenskej farnosti v Amerike. Poslal nám ho Viliam Kocún, ktorý sa inšpiroval materiálom o tomto významnom rodákovi zo Starej Ľubovne od Štefana Dlugolinského v ĽN č. 40, aj so zaujímavými, novými informáciami.

IMG_2279

Starší žiaci víťazne, kadeti s dvomi výhrami Počas uplynulého víkendu si zmerali sily naše mládežnícke volejbalové tímy so súpermi zo Svidníka. Proti starším žiakom sa postavil päťnásobný majster Slovenska, Ľubovňania svojho súpera zdolali v obidvoch zápasoch. V kategórii kadetov nastúpili proti sebe tohtoročný majster a vicemajster Slovenska.

DSC_0163

Tucet medailí z domácich žineniek Do súťažného kolotoča už, okrem fitnesákov či karatistov, naskočili i zápasníci. A hneď z prvého turnaja neodchádzali bez medaily. Zaslúžil sa o to Frederik Sovík, ktorý sa v Košiciach postavil na 2. priečku…

FB_IMG_1541272202935

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 42/2018. Nájdete ho v predajných miestach 13. novembra. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 



bottom of page