top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 3, 2020

Prvý hypermarket z roku 2001 čoskoro zatvoria! Zatiaľ čo spoločnosť Billa oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na slovenskom trhu, má preinvestovaných viac ako 525 miliónov eur a tisícky spokojných zákazníkov, pre Staroľubovňanov a ľudí, ktorí v tomto nákupnom centre nakupovali radi, si spoločnosť pripravila „darček“ v podobe zatvorenia svojej prevádzky na sídlisku Východ.

sdr

Rok pred veľkým výročím „nežnej“ Uplynulú sobotu 17. novembra sme si pripomenuli 29. výročie tzv. Nežnej revolúcie v roku 1989. Každý po svojom, svoje spomienky majú mnohí.  “V tom čase som bola v pôrodnici, narodil sa mi syn.  A tak vždy, keď sa spomína  výročie „nežnej“, sa vrátim mysľou na chvíle, keď bolo rádio na pôrodnici na plné obrátky a všetci sme počúvali, čo sa to vlastne deje,“ napísala nám naša čitateľka.

November 1989

Záverečný účet jarmoku Aj keď od Ľubovnianskeho jarmoku prešiel už vyše mesiac, top udalosťou roka sa poslanci ešte raz zaoberali. A to počas 15. bodu MsZ. Práve v ňom totiž prišla na rad správa o vyhodnotení XXVII. ročníka, v ktorej odzneli nielen medializované, ale i úplne nové informácie.

DSC_0119

Pre lekárku je maľovanie únikom V jeden novembrový podvečer zaplnili Galériu Provinčný dom mnohí hostia a dalo sa medzi nimi rozoznať ľudí zo zdravotníckeho prostredia. Nebola to náhoda, svoje diela vystavovala lekárka Martina Turčániová a bola to pre ňu absolútna premiéra. 

Turc. 1

Dva zápasy, dve výhry Staroľubovnianski stolní tenisti odohrali zápasy 4. kola 1. ligy.  V tom predchádzajúcom sa im nedarilo, keď vonku prehrali oba duely,  a tak si chceli doma napraviť reputáciu. Nebola to však ľahká úloha, dopoludnia ich čakali doteraz neporazené Valaliky, v popoludňajšom zápase zas Mokrance.

DSC_0176

Patrik Boďo hovorí o novej sezóne futsalovej ligy Futbalová lopta sa v Starej Ľubovni neprestane kotúľať ani po „zatvorení“ štadióna. Množstvo hráčov totiž len vymení kopačky za halovky a nasmeruje si to do športovej haly, kde sa už túto nedeľu rozkrúti kolotoč rwm futsalovej ligy. Ešte pred jej štartom nám dvere do zákulisia poodkryl hlavný usporiadateľ Patrik Boďo.

futsal

Foto: archív ĽN

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 43/2018. Nájdete ho v predajných miestach 20. novembra. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 

bottom of page