top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 3, 2020

V tunajšej pôrodnici lámali rekordy Niet krajšej štatistiky na začiatku roka ako o počte narodených detí. A keď k tomu pridáme informáciu, že tunajšia pôrodnica má za sebou rekordne úrodný rok a prekročenie magickej tisícky nielen novorodencov, ale aj pôrodov, a to vysoko – radosť o to väčšia.

babo 1

Počet Staroľubovňanov  klesol tentoraz citeľnejšie Akokoľvek by sme chceli písať pozitívne správy, čo sa týka nárastu počtu obyvateľov Starej Ľubovne, nedá sa. Čísla jednoducho nepustia a po niekoľkoročných konštatovaniach, že stagnujeme, musíme tentoraz povedať, že klesáme. Pokles počtu Staroľubovňanov nie je síce dramatický, ale kým sme sa presne pred rokom nádejali, že sme v pluse o 4 občanov, tentoraz sme v mínuse. A to o 32 duší!


Silvester v Starej Ľubovni z pohľadu záchranných zložiek Vítanie Nového roka sa v Starej Ľubovni zaobišlo bez problémov. O nerušenú atmosféru v meste sa starali hlavne mestskí policajti. „Silvester prebehol pokojne, počas noci sme nedostali žiadne sťažnosti od občanov. V meste sme nasadili bežnú hliadku,“ opísal situáciu počas silvestrovskej noci náčelník mestskej polície Oskár Ščigulinský.


Silvestrovské svetlice pálili aj ľudí Najväčšia nočná party v uliciach – i takto by sa dali opísať silvestrovské oslavy v Starej Ľubovni. Na prvé minúty nového roka však nebude mať dobré spomienky Matúš Motýľ. „Niekomu sa prevrátila krabica s ohňostrojom, a tak to nestrieľalo hore do vzduchu…“ Ako to dopadlo, dozviete sa v ĽN č. 1.

ohnostroj_3

Cirkevná škola získala prístroj zachraňujúci život Základná škola s materskou sv. Cyrila a Metoda v Starej Ľubovni získala ďalší benefit v podobe prívlastku Bezpečná škola. A to vďaka tomu, že sa zaradila medzi 50-tku škôl na Slovensku, ktorým Nadácia FALCK odovzdala externý automaticky defibrilátor. Túto výsadu však nezískala automaticky, ale vďaka úspechu v súťaži ZÁCHRANA SOM JA.

zs cirkevna 3

Počas 4 koncertov rozdal už 14 tisíc eur „Jednoducho neviem s tým prestať,“ takto so svojským humorom odpovedal Miroslav „Čviro“ Vrábeľ na otázku – prečo sa rozhodol na sklonku roku 2018 usporiadať v Starej Ľubovni v poradí už štvrtý Vianočný benefičný koncert. A opäť úspešný!

jZAMYeLRd6_WnajO_KCp9oOnksrl9mFAaj_-kPVb-H0eJxFPc

Jedenástka roka: Naj hráčom Bjalončík Funkcionári Okresného futbalového zväzu zorganizovali tento rok už druhý ročník ankety Jedenástka roka okresnej futbalovej ligy. Anketa prebehla v tradičnom formáte – desať trénerov okresnej ligy zostavilo svoju najlepšiu jedenástku hráčov na jednotlivých postoch, súčtom hlasov sa potom vykryštalizovala najlepšia jedenástka. Vyhodnotili tiež najlepšieho trénera, rozhodcu a hráča okresnej ligy.

DSC_0002

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 1/2019. Nájdete ho v predajných miestach 8. januára.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page