top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 3, 2020

Mesto šmykľavú dlažbu v podchode reklamovalo Najznámejší podchod v Starej Ľubovni sa dočkal komplexnej rekonštrukcie, ktorá bude pokračovať s príchodom teplého počasia. Už teraz sa však ukázalo, že efektná dlažba, ktorá je už v jednej časti položená, má chybičku krásy – je veľmi šmykľavá.  „Je to tak, šmýka sa dosť nepríjemne, zvlášť v tomto období, keď je veľa snehu, ktorý sa nanosí na topánkach,“ priznal prednosta MsÚ v Starej Ľubovni Aleš Solár.

DSC_0027

Po šiestich rokoch zlacňovania prichádza zdraženie S rokom 2019 prichádzajú aj menej radostné správy. Už v celoslovenskom meradle avizované zdraženie cien energií sa nevyhne ani Starej Ľubovni. Aj mestská spoločnosť SLOBYTERM upozorňuje odberateľov tepla, že sa musia pripraviť na to, že náklady na domácnosť v tomto roku budú vyššie v priemere o 5,90 €/mesiac


Karanténna stanica v nových priestoroch V minulom roku sa dobrovoľníkom z karanténnej stanice podarilo vybudovať nový priestrannejší priestor pre psov, ktorý bol kedysi v areáli spoločnosti Ekos. Noviniek tam majú ale oveľa viac, boli sme sa pozrieť na Mýtnej ulici v Starej Ľubovni, ako to tam teraz funguje.

P1280408

Jakub Krajger je na Filipínách už známym hercom Hovorí sa, že talent sa nestratí. Pri 26-ročnom mladom mužovi Jakubovi Krajgerovi to rozhodne platí. Keď však ako žiak ZŠ na Levočskej ul. v Starej Ľubovni začínal so svojimi literárnymi prvotinami, isto ani len vo sne netušil, že sa v dospelosti bude živiť herectvom, a to rovno v ďalekom svete.

IMG_20181024_132918_374

Opatrovateliek v meste je málo Aj v Starej Ľubovni pribúda ľudí v poproduktívnom veku a je predpoklad, že na sociálne služby ich pre nesebestačnosť bude odkázaných čoraz viac. Zvlášť preto, že ľudia v dôchodcovskom veku skôr uprednostnia starostlivosť v domácom prostredí ako v domove sociálnych služieb. Už teraz je však opatrovateliek, ktoré by sa o nich starali, málo.


Volejbalisti už myslia na baráž V sobotu bolo na programe posledné 18. kolo základnej časti volejbalovej Edymax extraligy mužov. VKM (na fotografii v bielych dresoch) privítal na svojej palubovke Nitru, ktorá podľa očakávania v Starej Ľubovni vyhrala a poistila si miestenku do elitnej nadstavbovej skupiny. Ľubovňania, ktorí v základnej časti nezískali ani bod, budú hrať v skupine o 5. – 10. miesto.

DSC_0102

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 3/2019. Nájdete ho v predajných miestach 22. januára.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page