top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jun 29, 2020

Oslávili úctyhodných 70 rokov SOŠ na Jarmočnej ul. Pripomenuli si jubileum. Stredná odborná škola na Jarmočnej v Starej Ľubovni oslávila okrúhlych 70 rokov. Pôvodne bola založená na vzdelávanie poľnohospodárov, v súčasnosti už chrlí remeselníkov i budúcich zamestnancov hotelových služieb. Z dejín školy zaujme skutočnosť, že fungovala na viacerých miestach, a to napríklad pod hradom či v Ľubovnianskych kúpeľoch.

70vyrocie_SOS_24

Ochranári ukázali na skládky odpadu, inšpekcia začala konať Ochranári hromžia! Tvrdia, že v Starej Ľubovni a okolí pribudli dve nelegálne skládky odpadu. Hovoria o necitlivom zásahu do prírody a miznutí významnej mokrade. Ich kritika vyvolala medzi časťou verejnosti viaceré reakcie. Vo veci už začala konať inšpekcia.


Ocenili seniorov z príležitosti Mesiaca úcty k starším V druhej polovici októbra pri príležitosti Mesiaca úcty k starším prijal primátor mesta Ľuboš Tomko v obradnej sieni Mestského úradu v Starej Ľubovni členov Jednoty dôchodcov Slovenska zo Starej Ľubovne a okolitých obcí.

DSC_0292

Ako je to s časom a jeho striedaním? Zo soboty na nedeľu sa zmenil letný čas. Ručičky hodín sme posunuli z tretej hodiny na druhú ráno. Ako to vlastne je s týmto posúvaním času? Čo to je čas? Všetko o jeho histórii zhrnul Rudolf Roman.


Náš profil: Slávka Strenková a jej krmešáky Svoje detstvo a dospievanie prežila v Starej Ľubovni. V súčasnosti žije spolu s manželom na Liptove, kde sa pred niekoľkými rokmi rozhodli pre životnú zmenu. Venujú sa výrobe prírodných bylinkových mydiel – Krmešákov.

68371530_1611024045700486_8279924101682823168_o

Stolní tenisti sa nesú na víťaznej vlne Stolní tenisti v 3. kole prvej ligy Východ odohrali doma dva zápasy, a to s Lokomotívou Vrútky A a STO Valča B. Obidva sa odohrali v telocvični ZŠ Jakubany. Ľubovňania boli úspešní, zvíťazili v obidvoch dueloch. V tabuľke im patrí 2. miesto a len o jediný bod zaostávajú za lídrom súťaže, tímom Fortuna Kežmarok.

stolný tenis

Návrat slávnej futbalovej značky do okresu V minulosti by išlo o obrovský futbalový sviatok. Slávny Tatran Prešov sa po vyše 11 rokoch znova predstavil na súťažnej scéne v našom okrese. Značka Tatrana Prešov, najstaršieho futbalového klubu (1898) na Slovensku má stále cveng. Výsledky z ostatných neúspešných rokov ju však poriadne pošramotili.

Tatran

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 40/2019. Nájdete ho v predajných miestach 29. októbra.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.


bottom of page