top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 2, 2020

Pohol sa aj obchvat Plavnice! Po eufórii z výstavby juhovýchodného obchvatu Starej Ľubovne prichádza ďalšia dobrá správa. Bude sa stavať aj obchvat Plavnice, a to s dopadom na región!  Potvrdila nám to Lucia Karelová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Bratislava. Reálne stavať by sa podľa plánov malo v novembri toho roku.

Screenshot_20190224-202120_Chrome

Ľubovňa by sa mohla stať Mestom kultúry 2020 Slovo mohla podčiarkujeme, pretože ešte síce nič nie je isté, ale vízia úspešnosti nášho mesta v projekte, ktorý by mu mohol prisúdiť tento titul, je na tej najlepšej ceste. V hre je nielen prestížny titul, ale 300 tisícová suma, ktorá by mohla posunúť kultúru v meste na vyšší stupienok.


Z kontajnerov na šatstvo sa vyzbieralo 26 ton odpadu Keď mesto pred piatimi rokmi zaviedlo zber obnoseného šatstva, obuvi a hračiek, ľudia naň pozerali s nedôverou. Krémové kontajnery si k nim však našli cestu. A postupne sa stali  natoľko populárnymi, že výsledok dokonca prevýšil očakávania.

LN - stare.satstvo DSC06136

Počas prázdnin v škole?

Žiaci v Prešovskom kraji mohli celý minulý týždeň oddychovať. Začali im jarné prázdniny, no aj napriek tomu sa učeniachtiví žiaci rozhodli využiť voľný čas na štúdium. V Gymnáziu Terézie Vansovej sa organizoval tretí ročník Jarnej prázdninovej školy. Pripravujú ju tu pre žiakov štvrtého, piateho a deviateho ročníka základnej školy.

dav

Bývalý učiteľ prvýkrát vystavuje s regionálnymi umelcami Ako učiteľ pôsobil v ZŠ na Levočskej ulici v Starej Ľubovni 36 rokov. Vyštudoval ruský jazyk a výtvarnú výchovu v Prešove, neskôr doštudoval biológiu v Bratislave. So svojimi dielami sa verejne predstavil na súčasnej výstave Ľubovnianske spektrum 4. A to po 43 rokoch, v roku 1976 mal samostatnú výstavu v tunajšom kultúrnom dome.

dav

Kráľom Chippendales RWM futsalová liga vyvrcholila v sobotu veľkolepým finále. Ešte predtým sa však v športovej hale na palubovke odohrali zápasy o umiestnenie i tretie miesto. Do boja o bronzové medaily nastúpil sklamaný semifinalista Hojdič Café a FK Čirč, pre ktorý bola účasť v najlepšej štvorke nečakaným úspechom.

DSC_0081

Jednoznačný triumf Svidníka Svidníčania si po neúspechu v Slovenskom pohári prišli do Starej Ľubovne napraviť chuť. Domáci sa trápia s notorickými problémami, musia zháňať hráčov, ktorí študujú alebo pracujú mimo mesta, aby mohli odohrať zápasy. Hostia nastúpili do zápasu razantne, vyhrávali od začiatku stretnutia a postupne ich náskok narastal, v polovici setu už bol desaťbodový…


Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 8/2019. Nájdete ho v predajných miestach 26. februára.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page