top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 2, 2020

Umelecké  Oscary  odovzdané!  Galavečer  s prenosom  naživo Po športovcoch, ktorí si svojich pár minút slávy užili 1. marca, sa žiara reflektorov dotkla ďalších Staroľubovňanov. Tentoraz literátov, recitátorov, hudobníkov, tanečníkov, výtvarníkov, ale i študentov, ktorí uplynulý rok svoj talent, trpezlivosť a precíznosť premenili na úspech.

DSC_0361

Kedy v Starej Ľubovni opäť zasadne vláda SR? Mesto pod hradom Ľubovňa hostilo po troch rokoch vládnu návštevu. Posledné februárové popoludnie totiž prah radnice prekročil Richard Raši. Ten do Starej Ľubovne prišiel na požiadanie primátora a štátneho tajomníka Mariána Saloňa, aby tu diskutoval o možnom výjazdovom rokovaní vlády.

vlcsnap-2019-02-28-19h00m14s764

Sú školské jedálne bezpečné? Aj keď najväčšie emócie po nedávnej kauze s mäsom opadli, spotrebitelia sú opatrnejší. Mäsiari hlásia znížený dopyt po hovädzine a zákazníci sa v predajniach dopytujú na pôvod dodávky. A to zaujíma i rodičov školákov. S regionálnou hygieničkou RÚVZ v Starej Ľubovni Máriou Mancalovou sme sa rozprávali o tom i o opatreniach ústredia, ktoré by sa mali dotknúť aj nás.

Sequence 04.00_01_30_09.Still001

Výročie: 10 rokov spomienky na Mons. J. Zentka Pred 10. rokmi zomrel Mons. Ján Zentko, biskupský vikár, bývalý tajomník a riaditeľ biskupského úradu i generálny vikár. Narodil sa 15. decembra 1958. Vysvätený bol 16. júna 1990. Aj keď si pripomíname výročie smrti, spomínať chceme na život tohto výnimočného človeka, kňaza, kamaráta…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Husársky kúsok zápasníkov ZK Wrestling Do 300 km vzdialeného Kraśniku cestovalo vo februári trio nádejných pretekárov ZK Wrestling. Tejto minivýprave sa však podaril husársky kúsok – každý jeden totiž vo svojej kategórii zvíťazil. Chlapci predviedli excelentné výkony, čo neušlo pozornosti organizátorov ani ostatným súperom…

Wrestling SL

Na českej legende i M-SR Bežeckú obuv za bežky vymenil ostatné dva mesiace Martin Sivuľka z Kamienky. Po domácom Behu víťazstva totiž odcestoval do Čiech, kde absolvoval, spolu s jarabinským rodákom Jozefom Klimčákom, Jizerskú 50-tku. A táto legenda v ňom zanechala neskutočné dojmy.

4

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 10/2019. Nájdete ho v predajných miestach 12. marca.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page