top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 2, 2020

Stará Ľubovňa  volila  Zuzanu Čaputovú, okres  takisto Hlavou SR by sa podľa Staroľubovňanov stala Zuzana Čaputová. Nezávislej kandidátke s č. 2 totiž v I. kole prezidentských volieb dalo hlas 1592 voličov. Rovnaký názor zdieľali aj tí, ktorí k volebným urnám pristúpili v 44 sídlach okresu. Koho však v prezidentskom kresle uvidíme naozaj, určí až posledná marcová sobota.

vlcsnap-2019-03-18-11h08m18s734

Novú knihu uvedla k čitateľom samotná ministerka Tak ako aktivity Spišiakov mali kedysi v oblasti liehovarníctva a ovocinárstva veľký cveng ďaleko za hranicami župy, tak aj teraz pokračovatelia tradície chcú aj prostredníctvom novej publikácie posúvať do sveta históriu, ktorá sa ráta na stáročia i súčasný kumšt miestnych.

kniha 3

90. výročie svadby, ktorá mala význam aj pre náš región Presne 90 rokov uplynulo  9. marca od svadby posledného vlastníka hradu Ľubovňa a panstva vo V. Ružbachoch a mladej španielskej aristokratky.  Táto svadba znamenala veľa aj pre náš región. J. Zamoyski vyženil veno v prepočte 32 miliónov vtedajších československých korún, čo sa pripočítalo k niekoľkomiliónovému dedičstvu po otcovi a investoval ich do rozvoja hlavne kúpeľov vo Vyšných Ružbachoch.

Klzisko pod Bielym domom

Našli sme ďalšieho Staroľubovňana, ktorý sa mihol vo filme Blysnúť sa vo filme hoc len ako komparz, je vždy zážitkom. Zvlášť ak ide o film zvučného mena či nebodaj zahraničný. A možnosť zahrať si vo filmoch sa už naskytla mnohým nehercom – komparzistom, aj obyvateľom Starej Ľubovne či okolia.

film 1

Volejbal na snehu pobláznil aj Ľubovňu História volejbalového dobrodružstva na snehu sa začala písať v roku 2008 v rakúskom stredisku Wagrain. Priekopníkom volejbalu na snehu u nás bol Bardejov, kde sa uskutočnil prvý turnaj. Stará Ľubovňa je tretím mestom, kde si športovci zmerali sily hneď v troch turnajoch.

20190303_120443

Resumé extraligy: Dva sety a bez výhry Volejbalisti VKM Stará Ľubovňa nastúpili v športovej hale na svoj posledný zápas extraligovej sezóny. Ich súperom bol tím zo Zvolena, ktorý už viac myslel na play off. Skúsené mužstvo spod Pustého hradu bolo jednoznačným favoritom.

DSC_1037

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 11/2019. Nájdete ho v predajných miestach 19. marca.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page