top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 2, 2020

Dom č. 6 na námestí  čoskoro zmení svoju vizáž Mnohým iste neuniklo, že dom č. 6 na Nám. sv. Mikuláša sa po dlhých desaťročiach dostal pod lešenie. Je to neklamný znak toho, že čoskoro dostane nový šat. V jeho zadných traktoch sa však už druhý rok pilne pracuje. Čo sa teda udialo od roku 2016, kedy budovu bývalej OA dostalo do rúk OZ Centro Arte, aby ju premenilo na umelecké centrum?

Dom 1

Starú Ľubovňu navštívil britský veľvyslanec Hlavní predstavitelia mesta sa stretli s veľvyslancom Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska na Slovensku Andrewom Garthom (na fotografii vpravo). Počas oficiálno-pracovnej návštevy hovorili o tom, ako formovať a posúvať odvetvie cestovného ruchu v Staroľubovnianskom okrese.

DSC_0257

Aj Stará Ľubovňa patrá k tým, ktorým záleží na meste Približne 200 dobrovoľníkov rôznych vekových kategórií sa počas tohto týždňa plánuje zapojiť do ambiciózneho projektu.  Prešovský samosprávny kraj sa tak vďaka ľudom zo Starej Ľubovne, Prešova, Bardejova, Sabinova, Svidníka, Sniny i Vranova nad Topľou, ktorí sú ochotní urobiť viac ako sa od nich vyžaduje, spojí v priebehu piatich pracovných dní v jeden výnimočný celok.


Rybárska sezóna je otvorená Novú rybársku sezónu otvorili na vodnej nádrži Vengliská v Starej Ľubovni už symbolickým odomykaním vody a rybárskymi pretekmi. Každoročne ju organizuje Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) v Starej Ľubovni. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. V prvej si zasúťažili deti a mládež do 15 rokov a v druhej dospelí a mládež nad 15 rokov. Celkovo sa tak zápolenia zúčastnilo sedem detí a 31 dospelých a tínedžerov.

Víťazi deti (1)

O pohár primátora mesta V sobotu 11. mája sa konal XVII. ročník stolnotenisového turnaja O pohár primátora mesta Stará Ľubovňa, ktorého sa zúčastnili všetci hráči prvoligového mužstva. Vo veľmi slušnej konkurencii dominovali hráči domáceho STK Stará Ľubovňa. V dvojhrách obsadili kompletne stupeň víťazov, v štvorhrách prepustili súperom iba bronzovú priečku.

DSC_0234

Bod Ľubovne z Kračúnoviec

Druhý tím III. ligy čakal v sobotu na futbalistov Plavnice. A tí trochu zaspali úvod. Po rýchlych góloch domácich im síce Berecký vykresal iskierku nádeje, tú však o 5 minút definitívne zhasil Kulich. Opačný priebeh mal o deň neskôr zápas v Čirči. Hoci dvadsaťročný R. Miko deviatym svojím gólom rozradostnil stovku divákov, Javorský ešte do prestávky a Benka krátko po nej ale prihrali tri body Gaboltovu.


Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 20/2019. Nájdete ho v predajných miestach 21. mája.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page