top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 14, 2020

Mesto nepredalo pozemok pod čiernou stavbou Poslanci Starej Ľubovne rozhodli, že pozemok pod nelegálnou stavbou pri osade v Podsadku nepredajú. O speňažení toho istého pozemku už v minulosti rozhodovali. V roku 2011 ho odsúhlasili žiadateľom, tí ale zaňho nezaplatili, a tak kúpno-predajná zmluva padla. Nelegálnych stavieb je v Podsadku viac. 

podsadok-msz

Zvýšeniu poplatku za odpad sa asi nevyhneme O tom, že poplatok za zber, vývoz a likvidáciu komunálneho odpadu je v Starej Ľubovni dlhodobo poddimenzovaný a do budúcnosti neudržateľný, sa hovorí na pôde mestského parlamentu už niekoľko rokov. A bude sa aj na najbližšom rokovaní vo štvrtok, kde poslanci dostanú na stôl návrh na jeho zvýšenie na 18 eur na osobu a rok.


Príbeh historika Pavla Mišenka pokračuje Tí, ktorí si obľúbili osobité spracovanie histórie mesta v podobe príbehov známeho historika Pavla Mišenka, sa môžu tešiť. Ďalšia časť ich dovedie na hrad, do čias, kedy sa na sv. Martina vyplácal hradnej posádke osobitný žold.  

obr-2_

Nádejný moderátor Patrik Liščinský Pri svojej premiérovej účasti v celoslovenskom kole súťaže mladých moderátorov s názvom Sárova Bystrica si Patrik Liščinský z Cirkevného gymnázia sv. Mikuláša vymoderoval druhé miesto. Mladý muž sa veľmi teší, okrem ceny získal aj veľké uznanie od známych moderátorov.  

24

Až znalecký posudok určil rozsah škôd na palubovke Radosť ZŠ na Levočskej ulici v Starej Ľubovni z rekonštrukcie strechy nad telocvičňou zatienili problémy so zatečením palubovky počas letného dažďa. Po dlhých rokovaniach o  vzniknutých škodách je už jasné, kto ich uhradí.


Dávid Kedžuch hovorí o športovej novinke V piatok 16. decembra sa v staroľubovnianskej mestskej hale chystá premiérové športové podujatie pod štýlom MMA. Čo táto skratka znamená a čoho sa akcia s názvom PCF 15 Explosion týka, sme sa porozprávali s jej organizátorom Dávidom Kedžuchom.

foto-k-pcf2

Viac sa dočítate v ĽN č. 47, ktoré bude v predaji od 13. do 20. decembra 2016. Nezabudnite si kúpiť Ľubovnianske noviny. Stoja iba 35 centov! Podporíte tak ich predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch pre printové médiá rozhodujúca.


bottom of page