top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 6, 2020

Hrad Ľubovňa má mimoriadny poklad! Poklad mimoriadnej hodnoty! Na hrade Ľubovňa môžete na vlastné oči vidieť relikvie svätej Kunigundy. Až doteraz, vyše sedem storočí ich pritom prísne držali za múrmi kláštora na poľskej strane v Starom Sazci. Princezná a dcéra uhorského panovníka, ktorú otec vydal na sever, neďaleko od nás, bude obrovským magnetom nielen pre našich, ale aj poľských a maďarských turistov.

DSC_1458

V administratívnej budove začali separovať oveľa poctivejšie Príkladom toho, že treba začať od seba a hlavne ukázať ako sa veci dajú meniť k lepšiemu, je ostatná aktivita Jozefa Jendrichovského, vďaka ktorému pribudli vo vstupe do administratívnej budovy tzv. Bieleho domu kontajnery na triedený odpad a ukázalo sa, že nájomníci okamžite zareagovali. Pozitívne.

DSC_0136

Ako sa školy pripravujú na zmeny v stravovaní? O obedoch zadarmo už vieme, že nebudú úplne grátis. Rodičia v Starej Ľubovni budú deťom doplácať 0,25 € na jeden obed. Samospráva školám vo svojej pôsobnosti vyčlenila 10 000 € na nevyhnutné opravy a iné potreby pre školské jedálne. Zisťovali sme v staroľubovnianskych ZŠ, aké nevyhnutné kroky budú robiť  v stravovacích zariadeniach.


Darovali im 22,5-kilové vedro s eurami Vyše 50 motoriek sa prihnalo do Starej Ľubovne. Tak ako minulý rok, aj teraz mali namierené k deťom a mladým z Domu sv. Anny. Motorkári z klubu HARLEY-DAVIDSON Club No.1 Slovakia im darovali zážitok, na ktorý len tak ľahko nezabudnú.

DSC_0102

Aj smer vetra je pri medveďoch dôležitý Aj mestom Stará Ľubovňa sa nedávno šírila informácia, že na Oslom a Širokom vrchu Ľubovnianskej vrchoviny bol zaznamenaný pohyb medveďa hnedého. Radnica i poľovníci vyzývali k opatrnosti. Nielen o tom sme sa rozprávali s predsedom miestneho poľovníckeho spolku OSLI Ladislavom Bodockým.


Volejbal má rád, ale prednosť dostane štúdium Útočný typ hráča, dokáže výborne zahrať na smeči, na bloku aj ako univerzal. Kapitán družstva starších žiakov, ktorých doviedol k strieborným medailám na majstrovstvách Slovenska v minulom roku. Člen vicemajstrovského družstva kadetov z roku 2018. Patrik Satke – talent uplynulého roka.

P. Satke

Poznáme majstrov okresu v plážovom volejbale V sobotu a nedeľu sa v športovom areáli pri Jakubianke rozhodovalo o majstroch okresu v plážovom volejbale. Podujatie sprevádzalo typické slnečné a teplé letné počasie. V mužskej kategórii sa majstrami stali Tomáš Lampart a Peter Malachovský,  u žien dominovali Veronika Vaščáková s Patríciou Malastovou a v kategórii mix majstrovský titul získala dvojica Eva Lampartová a Martin Brajerčík.


Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 31/2019. Nájdete ho v predajných miestach 28. augusta.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page