top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 1, 2020

Nový školský rok s novým  elokovaným pracoviskom Prvé zvonenie v školskom roku 2019/20 majú za sebou aj žiaci a študenti v Starej Ľubovni. Najviac pozornosti sa vždy sústreďuje na prváčikov a novinky školského roka. V Starej Ľubovni to je nepochybne koniec Špeciálnej základnej školy ako zložky Spojenej školy internátnej na Levočskej ulici pod taktovkou kraja, ktorá skončila svoju činnosť a nahradilo ju elokované pracovisko ZŠ v Podsadku.

02

Na 75. výročie odhalili nový pamätník Pred 75 rokmi sa odohral jeden z najvýznamnejších momentov novodobej histórie, ktorý by mal byť večným odkazom, že život v slobode a demokracii nie je samozrejmosťou. Vypuknutie Slovenského národného povstania si Staroľubovňania pripomenuli v stredu 28. augusta.

DSC_0383

Drogy opäť na scéne Po prípade v súvislosti s drogovou činnosťou obyvateľov miestnej časti Podsadek tu máme ďalší prípad, kde figurujú drogoví díleri. V sobotu 31. augusta boli obvinení príslušníkmi PZ v Podolínci ďalší aktéri drogovej činnosti, tentoraz z obce Stráňany.


Nadaná speváčka bola unesená parfumom hradu Ľubovňa Mladá uznávaná speváčka, a to nielen v našich končinách, ale i v amerických, Celeste Buckingham a jej dvorná kapela King Shaolin, to „rozbalili“ 23. augusta na hrade Ľubovňa. Ako sa 24-ročná speváčka americko-švajčiarskeho pôvodu a aj príležitostná herečka priznala, na hrade ako takom koncertovala prvýkrát a bolo to vraj niečo celkom iné.

Celest 2

Stará Ľubovňa patrila bežcom Podvečer 28. augusta sa park na Námestí gen. Štefánika zaplnil priaznivcami športu a najmä tými, ktorí chceli urobiť niečo pre svoje zdravie. Konal sa tu totiž IV. ročník Behu za zdravé mesto. Optimálne počasie prilákalo veľa bežcov, a to nielen domácich, ale aj zo širokého okolia. Potešujúce bolo vidieť na trati celé rodinky, ktoré si prišli zašportovať.

DSC_0458

Futbalisti sa dočkali prvého domáceho víťazstva V 7. kole IV. futbalovej ligy privítal MFK Stará Ľubovňa na svojom ihrisku hostí z Raslavíc. Ľubovňania chceli konečne doma bodovať naplno a napokon v siedmom kole sa im to podarilo. Nebol to pre domácich jednoduchý zápas, veľa gólových príležitostí v ňom nebolo, ale boli trpezliví a zvládli ho.

DSC_0692

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 32/2019. Nájdete ho v predajných miestach 3. septembra. Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page