top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 13, 2020

Zlepší sa niekedy parkovanie pred nemocnicou? To, že zaparkovať auto hlavne v dopoludňajších hodinách pred tunajšou nemocnicou, nie je jednoduché, netreba ani pripomínať. Boj o miesto na státie tu zvádza hlavne v pondelkové ráno množstvo šoférov, ktorí často s chorými, imobilnými pacientmi či nervóznymi deťmi zúfalo hľadajú miesto. Pochopiteľne, čo najbližšie k zdravotníckemu zariadeniu. Je šanca, že sa s tým niečo urobí?

nemocnica 3

Dočkajú sa mladí nadšenci skateparku Na jeseň 2015 nespomínajú skejteri radi. Ich dlhoročné prosby o novú plochu s grind boxmi, funboxmi, spinami či inými prekážkami ostávali nevypočuté, navyše, po sťažnostiach na hluk sa museli rozlúčiť aj s plechovými rampami. Tým síce provizórny, no predsa len skatepark, za športovou halou zanikol. Začali úvahy o iných lokalitách. V aktuálnom rozvojovom programe mesta sa ale skatepark dostal so svojím rozpočtom 100 tisíc eur tesne pod čiaru.


Ako je to s kapacitou v našich materských školách? Počnúc prvým májom začínajú zápisy do materských škôl a trvať by mali celý mesiac. Až okolo 540 detí sa môže umiestniť v materských školách v Starej Ľubovni. Rodičia majú na výber MŠ na Vsetínskej ulici s elokovaným pracoviskom na Komenského ul. a MŠ na Tatranskej ul. s vysunutým pracoviskom Za vodou. K dispozícii majú aj cirkevnú škôlku v ZŠ s MŠ sv. Cyrila a Metoda na Štúrovej ul. Je dostatok miest alebo majú rodičia rátať aj s odmietavým stanoviskom?

DSC_0147

Ako dopadlo jarné upratovanie? Výzva na zapojenie sa do jarného upratovania mesta nenechala mnohých ľahostajnými. Vyzbieralo sa naozaj veľké množstvo odpadu (koľko, to sa dozviete v ĽN č.16), ale ako vždy sa nezapojili tí občania, ktorých na takýchto aktivitách nikdy nevidno. No a spol. EKOS sa čudovala aj nad „zbierkou“, ktorá rozhodne nepatrila do kontajnerov určených na jarné upratovanie.

Obrázok. č. 3

Nové informácie o švagrinej Izabely Zamoyskej V rubrike Listy zo zahraničia prinášame informácie od našej dopisovateľky Kataríny Chapuis-Šutorovej, ktorá žije v zahraničí a nadovšetko miluje históriu, hlavne tú, ktorá je spojená s regiónom Starej Ľubovne a Vyšných Ružbách, odkiaľ pochádza. Opäť sme tak dostali od nej veľmi zaujímavý materiál o doteraz nepoznanej švagrinej Izabely a Jána Zamoyských. Nenechajte si ujsť zaujímavý článok!


Mladí volejbalisti šokovali súperov Starší žiaci VKM Stará Ľubovňa sa zúčastnili medzinárodného turnaja vo volejbale Emerson Cup, ktorý sa hral v Novom Meste nad Váhom. Je to veľmi kvalitný turnaj, ktorý sa považuje za druhý najlepší po majstrovstvách Slovenska. Ľubovňania podali výborný výkon a domov si odniesli víťaznú trofej.

Družstvo starších žiakov VKM SL, víťaz Emerson Cup, 2017

Šesť Staroľubovňanov v najlepšej desiatke Budeme sa viac venovať mládeži a organizovaniu medzinárodných podujatí – takto ohlasoval minulé leto zmenu priorít staroľubovniansky šachový klub. A v tomto prípade neostalo len pri slovách. Potvrdením toho bol aj turnaj O pohár primátora mesta, ktorý bol určený šachistom do 18 rokov.

17799898_1247466108682138_7878719679081837061_n

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 16/2017. Nájdete ho v stánkoch 25. apríla. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Prajeme pekné čítanie!


bottom of page