top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 13, 2020

Výnimočné pripomenutie vojny 8. mája si pripomíname výročie ukončenia 2. svetovej vojny v Európe. Aj preto je Deň víťazstva nad fašizmom u nás štátnym sviatkom. A aby sa nezabudlo na zločiny fašizmu a hrôzy vojny, v skanzene sa v tento deň o tom nielen hovorilo s historikom Adriánom Drobňákom. Premiérovo sa tu totiž dali vidieť aj ukážky zajatia a popravy civilistov i oslobodzovania od nacistickej nadvlády.

DSC_0517

Viac výzdoby v centre mesta Stará Ľubovňa bude toto leto, čo sa kvetinovej výzdoby týka, bohatšia a zaujímavejšia. Prispieť by k tomu mala nielen novinka – trvalková výsadba kruhového objazdu pri vstupe do mesta, ale aj nové samozavlažovacie kvetináče umiestnené na stĺpoch verejného osvetlenia vysadené letnými kvetinami.


Všetky babičky bodovali Tri kritériá – vek nad 60 rokov, mať jedno alebo viac vnúčat a aspoň jednu záľubu, výsledky ktorej by prezentovali na podujatí, museli spĺňať babičky, ktoré sa chceli prihlásiť do vlani ešte súťaže, teraz prehliadky Babička okresu Stará Ľubovňa. A museli nájsť aj odvahu. Odvahu postaviť sa pred reflektory a plnú sálu kultúrneho domu.

DSC_0287

Rozdali sme hodnotné vstupenky Ľubovnianska mediálna spoločnosť (ĽMS) je mediálnym partnerom mnohých podujatí. Aj takých, kde je vstupenka naozaj hodnotná. Preto ju teší, že môže v dnešných neľahkých časoch poskytnúť vstupenky zadarmo. Stalo sa tak v prípade hviezdneho muzikálu muzikálov Jesus Christ Superstar  v réžii Jána Ďurovčíka s hviezdnym obsadením. A nielen vstupenky na tento muzikál 13. mája rozdala ĽMS. Viac v ĽN č. 18.


Príďte na prvý obranársky víkend so svojím psom Prvýkrát od fungovania Kynologického klubu v Starej Ľubovni, ktorý bol založený v septembri 2000, sa chystá tzv. Obranársky víkend. Pre všetkých záujemcov je pripravený výcvik a poradenstvo v oblasti obrany pre pracovných, služobných, ale aj ostatných psov.

P1240473

Mladí rybári zlomili rekord Rybárska sezóna sa nezadržateľne blíži a pomyselné kľúče na otváranie rybárskych revírov sú už pripravené. Samozrejmosťou sa stalo, že pred ich otvorením sa pripravujú rybárske preteky a po ich zorganizovaní môžu rybári otvoriť svoje lokálne vody na lov kapra a ostatných nedravých rýb.

DSC_0141

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 18/2017. Nájdete ho v predajných miestach zajtra, 10. mája. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Prajeme pekné čítanie!


bottom of page