top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 13, 2020

Najstarší obchodný dom sa zmení na nepoznanie Mnohí obyvatelia Starej Ľubovne zaregistrovali čulý pracovný ruch v centre mesta. Známy Obchodný dom Vabec postavený v roku 1973, ktorý už roky nebol rozhodne výkladnou skriňou námestia a kritizované boli aj jeho vnútorné prevádzky, sa dočkal veľkej rekonštrukcie. Zmeniť by sa mal ešte v tomto roku na nepoznanie.

OC KOCKA_St.Ľubovňa_vizualizácia_1

Ľubovňania si vysúťažili detské ihrisko Detských ihrísk nikdy nie je dosť, to je všeobecne známe. Dobrou správou pre Starú Ľubovňu, konkrétne pre tých, ktorí bývajú v blízkosti tzv. Lentilky, je, že tento rok tam vyrastie nové ihrisko. A pomohla k tomu súťaž. Kto sa o to najviac pričinil a koľko peňazí vďaka tomu Ľubovňa získala? Dozviete sa v ĽN č. 19.

Ihrisko - DSC_0538

Ktoré cesty a chodníky by sa mali dočkať obnovy? Ostatná zima bola mimoriadne mrazivá a podpísala sa výrazne na stave našich ciest a chodníkov. Hlboké diery, ktoré v asfalte zanechali zuby zimy, začínajú pomaly miznúť. Začiatkom mája sa v meste spustila vysprávka ciest. Kde a ktoré úseky sa opravia tento rok? To sa dozviete, ak si kúpite a prečítate ĽN č. 19. Pripomenuli sme v nich aj to, že tento rok sa okrem bežnej údržby výtlkov výnimočne vyčlenilo vyše 300 tisíc eur práve do rekonštrukcií mestských ciest a chodníkov. O ktoré pôjde, aj to sa dozviete v 19-tke.

asfaltovanie - Za vodou 03

Najsympatickejší učiteľ na Slovensku Zlatý Amos je názov ankety o najobľúbenejšieho slovenského učiteľa/učiteľku. 7. a 8. mája sa v Poprade uskutočnil už jeho 11. ročník, v ktorom malo zastúpenie aj naše mesto. Staroľubovňan Juraj Beňačka, ktorý pôsobí na Spojenej škole Ľudmily Podjavorinskej 22 v Prešove, neodišiel zo súťaže naprázdno. O jeho pocitoch i nominácii sa dozviete v ostatnom čísle ĽN.

Zlatý Amos2

Rozdali sme hodnotné vstupenky Ľubovnianska mediálna spoločnosť (ĽMS) je mediálnym partnerom mnohých podujatí. To je už známa vec. Po minulotýždňovom rozdaní lístkov na muzikály – Jesus Christ Superstar v Košiciach i Aladinovu zázračnú lampu v Dome kultúry, sa bude opäť rozdávať, a to vstupenky na koncerty ďalších hviezd – IMT SMILE do Košíc a Mária Kollára alias Kulyho do športovej haly v Starej Ľubovni. Ak chcete získať vstupenky zadarmo, vystrihujte kupóny z ĽN. Nájdete ich v č. 19.


Spanilá jazda Plavnice Ďalšie tri body pribudli po nedeli futbalistom Plavnice. A to aj vďaka Kristiánovi Tináthovi, ktorý sa v troch posledných zápasoch presne trafil už piatykrát. Domáci síce mohli stretnutie zdramatizovať, Podhorin ale v 73. minúte nepremenil pokutový kop. V 5. lige Šarišskej si z trávnika Šiby priviezol Čirč (na fotografii v prúžkovaných dresoch) domov bod . Foto: M. Didik

futbal.Circ

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 19/2017. Nájdete ho v predajných miestach zajtra, 16. mája. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber. Prajeme pekné čítanie!


bottom of page