top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 13, 2020

Ľubovnianska nemocnica chce získať cez projekt 5 mil. € Ľubovnianskej nemocnici  sa ekonomicky darí. Aj uplynulý rok hospodárila s prebytkom vyše 1,4 mil. eur, aj napriek tomu, že investovala až 766 tisíc eur do rozvoja. Navyše, v časoch, kedy zadlženosť nemocníc prekračuje sumu 700 mil. eur, nemá voči nikomu žiadne podlžnosti a avizuje ďalší rozvoj a mega projekt za 5 mil. €.  Nielen chvály na nemocnicu nájdete v ĽN č. 20, manažment vie, čo pacientov trápi najviac.

DSC_0591

Mestská pokladnica je plnšia a všetky „eseročky“ sú v pluse Mesto Stará Ľubovňa hospodárilo vlani s prebytkom. Jeho celkové príjmy totiž predstavovali 12 345 836 €, výdavky 11 917 803 €, čím vznikol prebytok vo výške približne 428 tisíc €, vrátane finančných operácií. Potešili aj výročné správy štyroch mestských podnikov, po dlhom čase skončili všetky rok 2016 v pluse. Niektorým sa darilo dokonca historicky najlepšie za ostatných 20 rokov.


O vážnych veciach s humorom a nadhľadom Milí čitatelia, asi nám dáte za pravdu, že s dobrou náladou idú veci ľahšie. Aj preto sme radi, že po rubrike našej dopisovateľky Júlie Hubeňákovej  O vážnych veciach s nadhľadom, tu máme iný druh humoru od Antona Radiča v rubrike Návraty karikaturistu. Pre mnohých nie je tento kreslený žáner od bývalého šéfredaktora ĽN nový a veríme, že sa pobavíte, zamyslíte či prikývnete.

e

Pre Ľubovňu neznáma žena venovala 350 kg krmiva pre psov Už pár dní sa môžu tešiť štvornohí obyvatelia karanténnej stanice. Vianoce majú totiž vďaka Zdene Mariašovej už v máji. Rozhodla sa im totiž darovať výhru v 4. ročníku súťaže O najkrajší príbeh adoptovaného psíka, ktorý vyhlásila PSIA DUŠA. Zároveň je to aj forma pomoci pre útulky, ktoré získajú krmivo prostredníctvom výhercu a sponzora. 1. cena, a teda 350 kilogramov krmiva, tak putuje do Starej Ľubovne. Úžasné!


Silní chlapi na motorkách vedia byť aj veľmi citliví Na tunajšej „transfúzne“ sú už zvyknutí na rôznych darcov krvi, resp. skupiny, ktoré vzbudia rozruch. Nedávno sa tak stalo v prípade motorkárov, ktorí ukázali, že aj silní a navonok drsní chlapi dokážu pomáhať.

motorkári3

Basketbalistky sa rozlúčili so sezónou Basketbalistky domáceho ŠŠK Basket odohrali posledný zápas aktuálnej sezóny medzinárodnej Karpatskej ligy. V telocvični ZŠ na Komenského ulici privítali košický tím Tydam UPJŠ. Rozlúčka sa domácim nevydarila, s Košičankami prehrali výrazným rozdielom o 37 bodov.


S rybárom o rybároch a rybách Po dlhej a studenej zime sa konečne dočkali aj milovníci rybárstva. V nedeľu, 14. mája, oficiálne otvorili sezónu. Rybári sa tak môžu opäť venovať svojmu koníčku a tráviť voľný čas pri vode. O tom, čo ich čaká v novej sezóne, čo pre nich výbor pripravil, sme sa pozhovárali s Ivanom Orovčíkom, predsedom miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu. Rozhovor nájdete v ĽN č. 20.

DSC_0129

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 20/2017. Nájdete ho v predajných miestach 23. mája. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.


bottom of page