top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 10, 2020

V testovaní deviatakov si najlepšie počínali v ZŠ Za vodou Výsledky „zéešek“ v celoslovenskom testovaní deviatakov sú už známe. Spomedzi staroľubovnianskych škôl sa v ňom najviac darilo ZŠ Za vodou, žiaci ktorej dosiahli v matematike, a hlavne v slovenskom jazyku výrazne lepšie výsledky než bol národný priemer. V okrese bodovalo Hniezdne.

bleskovky.00_06_29_05.Still001

Júnové zasadnutie poslancov – veľa zaujímavých tém Poslanci mestského zastupiteľstva sa stretnú už tento týždeň trochu netradične – v stredu. Na stôl posledného predprázdninového rokovania sa dostane viacero zaujímavých tém. Prešovská firma príde napr. odprezentovať zámer dostavby zimného štadióna v Starej Ľubovni a hovoriť by sa malo i o našej neslávnej plavárni. Na pretras ale príde aj veľa iných tém, program nájdete aj v ĽN č. 24.

Budú mať špičkové IT Science laboratórium Riadiaca rada projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie na svojom zasadnutí schválila zoznam škôl, ktoré budú vybavené IT Science laboratóriom. Je medzi nimi aj staroľubovnianska. Cirkevné gymnázium sv. Mikuláša bolo zaradené medzi 24 gymnázií z celého Slovenka, ktoré budú v projekte pracovať na najvyššej úrovni.


Stredoškoláci sa vo firme EKOS nestačili čudovať Podľa hesla: Je lepšie raz vidieť – ako 100-krát počuť, sa riadili stredoškoláci, ktorí na vlastné oči videli, čo všetko sa nájde vo „vyseparovaných“ vreciach na plast. A museli uznať, že práca ľudí vo firme EKOS vôbec nie je ľahká a už vôbec adekvátne finančne ocenená.

P1250864

Čo vieme o Matici slovenskej v Starej Ľubovni? Ruku na srdce, čo viete o Matici slovenskej? A čo o jej činnosti v Starej Ľubovni? A to v minulosti i dnes? Ak ste v tejto chvíli kriticky priznali, že máte rezervy, tak presne pre vás tu máme materiál, ktorého prvú časť  uverejňujeme v ĽN č. 24. Dozviete sa tu v kocke o Matici slovenskej a v druhej časti, ktorú uverejníme o týždeň, o jej činnosti v Starej Ľubovni. Iba pripomenieme, že sa podpísala pod úspešnú akciu v máji, keď pútavým spôsobom priblížila boje počas 2. sv. vojny ukážkami v skanzene.

DSC_0545

Kde poputoval kľúč od pevnosti Ľubovňa? Počas druhého júnového víkendu patrí Ľubovniansky hrad už tradične stredoškolákom. Schádzajú sa tu z rôznych kútov Slovenska, aby si zmerali sily v súťaži Kľúč od pevnosti. Pred mnohými rokmi sa pod hradom konali rytierske turnaje a súčasné súperenie je v podstate moderným pokračovaním týchto turnajov, kde musia moderní rytieri preukázať nielen fyzickú zdatnosť, technickú zručnosť, ale aj šikovnosť  a bystrý um. Ako to dopadlo? Dozviete sa v ĽN č. 24.

DSC_0202

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 24/2017. Nájdete ho v predajných miestach 20. júna. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.  


bottom of page