top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 10, 2020

V Starej Ľubovni sa zastavil čas „Je super, že máme zvonkohru, ale keď zdvihnete hlavu ku kostolným hodinám, aby ste videli, ktorá vlastne odbila, zistíte, že čas v Starej Ľubovni zastal,“ upozornil na nefunkčnosť hodín na veži kostola sv. Mikuláša Rudolf Roman. A postreh mal určite dobrý, hodiny sa naozaj zasekli v čase.  Dokedy? Kto ich opraví? Aj to sa dozviete v ostatnom vydaní Ľubovnianskych novín.

DSC_0095

Stará Ľubovňa vedie v počte zosobášených V priebehu roka 2016 v Prešovskom kraji vstúpilo do manželstva 5 006 párov, čo je najviac za posledných 20 rokov. V porovnaní s rokom 2015 počet sobášov vzrástol o 167. Na 1 000 obyvateľov stredného stavu kraja pripadlo 6,1 sobáša. V rámci okresov Prešovského kraja najviac sobášov na 1 000 obyvateľov zaznamenal okres Stará Ľubovňa (6,7) a najmenej okres Medzilaborce (5,3).


Na obzore investor, ktorý chce premeniť zimný štadión Zimnému štadiónu, ruiny ktorého strašia Starú Ľubovňu už viac než 25 rokov, bliklo ďalšie svetlo nádeje. Okrem možného partnera v podobe Slovenského zväzu ľadového hokeja a investora z Čiech totiž do hry reálne vstúpila firma KEN-EX. A práve tá svoju víziu predostrela poslancom na ostatnom mestskom zastupiteľstve. Čo je lákavé a čo sa javí ako nevýhodné – to sa dozviete v ĽN č. 25.

DSC_0089

Kedy sa opraví rozbitá Továrenská ulica? Už je známe, komu bude zverená veľká mestská zákazka rekonštrukcie ciest a chodníkov. Po dvojkolovej verejnej súťaži to bude spol. EUROVIA, ktorá pred tromi rokmi realizovala aj veľké frézovanie a asfaltovanie v meste. Čoskoro sa tak spustí veľká obnova mestských komunikácií, o ktorých rozhodli poslanci na sklonku uplynulého roka. Dočkať by sa mala aj totálne rozbitá Továrenská ulica.

Sequence 06.00_01_17_20.Still001

Komu sa ušlo z pokladnice kraja? Poslanci Prešovského samosprávneho kraja prerozdelili na svojom rokovaní 19. júna dotácie z vlastných príjmov. Na verejnoprospešné aktivity v oblasti kultúry a športu  pôjde 467 tisíc eur. Prijímateľmi grantov sú mestá, obce, neziskové organizácie, občianske združenia, fyzické a právnické osoby z celého regiónu. Kto bol podporený v okrese Stará Ľubovňa – dozviete sa v ĽN č. 25.


Tomáš Drahovský smeruje do Španielska Trojnásobný najlepší futsalista SR, kráľ ligových strelcov  (2014/15) a viacnásobný majster Slovenska i Maďarska – Tomáš Drahovský, sa sťahuje na západ. Pred niekoľkými dňami sa totiž na jednu sezónu upísal účastníkovi najvyššej španielskej súťaže Cartagena F.S.

drahovsky

Od Nordic walking po ultramaratón Členovia Bežeckého klubu Stará Ľubovňa (BK SL) začali túto bežeckú sezónu aktívne, čo potvrdzuje, že sa ich mená objavili vo výsledkových listinách celoslovenských, resp. medzinárodných pretekoch.

v cieli

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 25/2017. Nájdete ho v predajných miestach 27. júna. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.  


bottom of page