top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 10, 2020

Ľubovnianske noviny sú späť! Po niekoľkotýždňovej odstávke vo vydávaní Ľubovnianskych novín už v utorok 22. augusta nájdete aktuálne číslo ĽN v novinových stánkách i vo svojich poštových schránkach. Takisto začíname aj s aktuálnym vysielaním Ľubovnianskej televízie, a to vo štvrtok 24. augusta. Tešíme sa po dovolenkách na vás!


Dobrovolným hasičom svitá na lepšie podmienky Tunajší Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) funguje už 140 rokov a v roku tohto jubilea by mohol dostať aj darček v podobe vynovenej hasičskej zbrojnice. Ministerstvo vnútra SR totiž vyčlenilo na účel výstavby a rekonštrukcií hasičských zbrojníc v rámci republiky 30 miliónov eur. Každá úspešná samospráva by si mohla z tohto koláča ukrojiť maximálne 30 tisíc eur. A uchádzať o tieto peniaze sa chce i Stará Ľubovňa. Okrem aktuálnych informácií sme pre vás vybrali aj niekoľko zaujímavých informácií o histórii DHZ.

hasici02_o

Nemecký prevádzkovateľ do ZŠ Za vodou nevstúpi Niekoľkomesačné diskusie o tom, že ZŠ Za vodou by mohla od septembra zmeniť zriaďovateľa, sú nateraz uzavreté. A to s tým, že sa nič nemení a po prázdninách tam začnú školský rok 2017/18 opäť pod zriaďovateľskou gesciou Mesta Stará Ľubovňa. Zámer pohorel hlavne na nevôli poslancov.

bleskovky.00_06_29_05.Still001

Včelári hlásia: Medu je málo! Kým rok 2015 priniesol včelárom rekordné výnosy, vlani mali hlavy v hlbokom smútku. Medu v pohároch bolo totiž najmenej za tri desaťročia. Či tentoraz vytočili v okrese viac tekutého zlata alebo naopak, to opäť vytočilo ich, už prezradil Peter Petrík (v rozhovore v ĽN č. 29), predseda Základnej organizácie Slovenského zväzu včelárov Stará Ľubovňa.


Ako dopadlo natáčanie v Kamienke? Blízka obec Kamienka žila tieto prázdniny prípravou na natáčanie relácie Naj dedinka Slovenska, formátu verejno-právnej televízie RTVS. Ako to dopadlo, videli diváci „jednotky“ na televíznych obrazovkách a na dojmy sme sa pýtali starostu Juraja Jedináka.

201707180659390.naj_dedinka_nedela_023

Siaha na titul veľmajstra Má za sebou mnoho úspechov, no na ten najčerstvejší bude Christopher Repka spomínať ešte dlho. Celkovým triumfom na majstrovstvách Slovenska splnil tento Staroľubovňan poslednú veľmajstrovskú normu a už v tomto roku môže Slovensko spoznať svojho najmladšieho veľmajstra v šachovej histórii.

Repka - M-SR

Obrat v závere priniesol tri body Futbalisti MFK privítali v 2. kole V. futbalovej ligy Družstevník Župčany. Domáci tím pod vedením nového trénera Mariána Solotruka a s novými posilami chcel pred 200 divákmi potvrdiť dobrú formu (v 1. kole zvíťazil na pôde TJ Bardejov – Dlhá Lúka 2:0), prerušiť suchoty a konečne doma zvíťaziť.

DSC_0021

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 29/2017. Nájdete ho v predajných miestach 22. augusta. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí,


bottom of page