top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 10, 2020

Cesta 1. triedy čaká vyfrézovaná už 5-ty mesiac Naše cesty – to je nekonečný príbeh, vodiči majú svoj názor, správcovia svoj, peňazí niet… a tak dookola. Všetko sa dá chápať, ale pohár trpezlivosti preteká pri pohľade na cestu  I/77, hlavne na úsek v obci Hniezdne, ktorý stojí vyfrézovaný od apríla. Starostovia okolitých obcí sa už spájajú a spoločne bijú na poplach. Takto naozaj nemôže vyzerať cesta 1. triedy!

DSC_0001

Ako sa ujal zber bioodpadu u obyvateľov bytoviek? V meste Stará Ľubovňa sa zintenzívnil zber bioodpadu a rozšíril na ďalšie lokality. A to nielen pri rodinných domoch. Staroľubovňania už od začiatku júla zaregistrovali aj pri bytovkách na blízkych stanovištiach menšie hnedé plastové nádoby na zber biologicky rozložiteľného odpadu, tzv. bioodpadu. A ako sa ujali? Pýtali sme sa v spoločnosti EKOS, s.r.o.

DSC_0503

Čoskoro bude na svete nová kniha z dielne ĽMS Ľubovnianska mediálna spoločnosť (ĽMS) pracuje okrem svojej známej činnosti (týždenné vydávanie Ľubovnianskych novín, vysielanie Ľubovnianskej televízie a denná aktualizácia svojho webového portálu) na vydaní knihy. Je to, dá sa povedať, výnimočný a priekopnícky počin. Aj keď dodať treba, že ĽMS už má vo svojej 15-ročnej histórii za sebou viaceré spolupráce na vydaní publikácií, hlavne v rámci projektových aktivít. Práve pripravovaná vyše 250-stranová kniha však bude výnimočná tým, že ĽMS sa pustila do nej ako vydavateľ a čitatelia v nej nájdu materiály súvisiace s Ľubovnianskymi novinami.


ZŠ v Podsadku otvorila rok s nulťákmi i deviatakmi ZŠ v Podsadku, tak ako iné školy v meste, tiež počas prázdnin nezaháľala a pre žiakov si pripravila viaceré novinky. Táto škola je navyše špecifická tým, že ako jediná v Starej Ľubovni má nulté ročníky. A to aj preto, že tam neexistuje predškolské zariadenie a ZŠ len dobieha to, čo by sa deti mohli naučiť v škôlke. Čo na to radnica – bude tam MŠ? Pred pár mesiacmi plány s výstavbou 3-poschodovej MŠ v Podsadku (na fotografii) pohoreli na vysokom mestskom spolufinancovaní.

mspod06

Už vieme, kto má záujem o post krajských poslancov Aj keď je faktom, že voľby do VÚC patria medzi tie s najnižšou účasťou a pred 4 rokmi prišlo k urnám za okres Stará Ľubovňa 24,68 % percent voličov a za mesto Stará Ľubovňa len 24,13 percent, 4. novembra si budeme opäť vyberať svojich krajských zástupcov. Koľko kandidátov sa uchádza o post župana a kto má záujem sadnúť si do krajského parlamentu za Starú Ľubovňu? Poznáme ich mená. Predbežný zoznam kandidátov nájdete v ĽN č. 32.


V galérii naj-športovcov mesta – trénerská legenda Štyridsať rokov zaúčal do tajov športu žiakov a zanechal výraznú pozitívnu stopu v žiackom klubovom volejbale. Jeho trénerskými rukami prešlo vyše tristo chlapcov, na klubovej aj školskej úrovni získal so svojimi zverencami 13 medailí na majstrovstvách Slovenska, z toho 5 majstrovských titulov, dve prvenstvá v Slovenskom pohári, strieborné medaily v Československom  pohári, 15 jeho odchovancov oblieklo reprezentačný dres prevažne v juniorských kategóriách.

Hresko - DSC_1380

Trojbodový Čirč i Stará Ľubovňa Štvrté kolo okresných majstrovstiev prinieslo prvé víťazstvo nováčika súťaže – Litmanovej. Na to však ešte stále čaká V. Lipník o ligu vyššie. Čirč v nej pretavil do gólu štyri šance, mnohé ďalšie nepremenil a naďalej vedie piatoligovú tabuľku.


Tatranské „šelmy“ – Daniel Majirský a Martin Sivuľka Bežecký termínovník je v lete naplnený na prasknutie. Kým tak mnohí počas neho oddychovali a prepínač fyzickej námahy mali v pozícii „off“, bežci i nordic walkeri potili krv. V niektorých prípadoch takmer doslova. Na štart 6° Tatranskej Šelmy Vertical sa postavili aj dvaja bežci z okresu – Daniel Majirský s Martinom Sivuľkom a my sme ich vyspovedali.

sport - sivulka 5

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 32/2017. Nájdete ho v predajných miestach 12. septembra. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov.  


bottom of page