top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jun 29, 2020

Vyrušovali ľudí, tak skočili. Mesto im hľadá iné miesto Znie to ako nekonečný príbeh! Hoci skejterom v Starej Ľubovni už niekoľkokrát sľúbili moderné športovisko, doteraz je všetko v rovine teórie. Najnovšie signály však naznačujú, že veci okolo výstavby plánovaného areálu sa hýbu vpred. Na radnici pripravili stretnutie, na ktoré prizvali dotknutých.


Podnet podnikateľky bude riešiť mesto Mesto Stará Ľubovňa sa bude zaoberať podnetom podnikateľky. Tá tvrdí, že za nejasných okolností jej na rozdiel od inej firmy nebolo dovolené vyučovať angličtinu v mestskej materskej škole. Žiada preto prešetriť postup riaditeľky, ktorá sa síce k problému zatiaľ oficiálne nevyjadruje, no akékoľvek možné pochybenia v zásade odmieta.


Mestské parkoviská budú platené, posúva sa iba termín S blížiacim sa októbrom sa mohli obávať motoristi, že budú musieť siahnuť hlbšie do peňaženky. Mesto už v apríli tohto roku avizovalo, že na mestských pozemkoch bude vyberať parkovné. To malo platiť od 1. októbra. Ale nebude…

parkovisko 2

Výnimočná kniha s výnimočnými fotografiami Nielen pre tých, ktorí si obľúbili seriál Četnícke pamäti, ktorý sme uverejňovali v Ľubovnianskych novinách od roku 2018 do júla tohto roku, prinášame výbornú správu. Seriál vyjde podobne ako súbor článkov Objavené v ľubovnianskom archíve aj knižne a realizačný tím pomaly finišuje s prípravou novej publikácie.


Na skríning vybrala komisia Starú Ľubovňu Preventívny skríning, ktorý podporilo ministerstvo zdravotníctva, pokračuje mamografickým vyšetrením žien. Tunajšie RDG pracovisko Ľubovnianskej nemocnice bolo pritom vybrané odbornou komisiou ako jedno z desiatky tých, kde bude skríning prebiehať.

03

Cyklistický ošiaľ a obmedzenia v okrese Bude to sviatok cyklistiky. Ako sme už minulý týždeň avizovali, naše najväčšie preteky Okolo Slovenska s hviezdnym obsadením budú prechádzať aj naším okresom. Prečítajte si orientačné časy, kedy budú jazdci prechádzať našimi obcami.


Futbalisti hladko zdolali Fintice, tešia sa na Žilinu V 9. kole IV. futbalovej ligy privítal domáci MFK súpera z Fintíc, ktoré momentálne okupujú poslednú priečku štvrtoligovej tabuľky. Zápas to rozhodne nebol jednoduchý, súper so zhustenou defenzívou sa snažil udržať čisté konto čo najdlhšie.

DSC_0538

Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 34/2019. Nájdete ho v predajných miestach 17. septembra.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 

bottom of page