top of page
  • Mário Veverka

Vznikol nový festival, tentoraz na farmársku nôtu

Updated: Jul 6, 2020


2018_0801_211350_001

Výstava zvierat, dožinkový veniec, poďakovanie hospodárom, country hudba, tanec, westernová rodeo show či prezentácia pravých slovenských výrobkov od regionálnych producentov. To všetko nechýbalo na novom podujatí, ktoré sa prvý septembrový deň konalo v Hniezdnom. Stovky tých, ktorí sa nechali zlákať jeho programom, si tak mohli vychutnať pravú farmársku atmosféru.


Hoci oči verejnosti často magnetizovali kone s kovbojmi a „cowgirls“ v sedlách, Farmár Fest bol hlavne o poľnohospodároch – prvovýrobcoch a prvospracovateľoch. A tiež pre nich. Ako totiž podotkol Štefan Zima, v dnešnej dobe je podujatí s takouto tematikou ako šafranu. „Chceli sme preto predstaviť verejnosti výsledky ich práce a poďakovať sa za záslužnú prácu, ktorú vykonávajú denno-denne bez ohľadu na počasie, piatok či sviatok, deň či noc,“ uviedol predseda Združenia Spiš, podľa slov ktorého sme si prácu poľnohospodárov a hospodárov vážili kedysi viac. „A bez nich by sme veru v obchodoch mali prázdne regály.“


Pokračovanie článku nájdete v Ľubovnianskych novinách č. 34, ktoré sú v predaji do 24. augusta.


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 budeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla, publikovať aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


bottom of page