top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Vyber si anjela a daruj darček

Aktuálne prebieha online vianočný projekt s názvom Zabaľ úsmev. Ide o darovanie darčeka, ktorý poputuje k osamelým seniorom, deťom z rodín v ťažkej životnej situácii a ľuďom bez domova v Starej Ľubovni.

O tom, že ľudia myslia na iných, svedčí aj to, že už sú darčeky zabezpečené pre väčšinu „mien“.

Hlavnými organizátormi projektu sú Občianske združenie MISIA ÚSMEV A NÁDEJ a Ľubovnianska knižnica. Pôvodne mala zbierka prebiehať priamo v Ľubovnianskej knižnici výmenou vianočnej ozdoby – anjela za darček pre konkrétneho človeka žijúceho v našej blízkosti.

Kvôli zhoršujúcej sa pandemickej situácii organizátori preniesli zbierku darčekov do online prostredia – konkrétne na facebookový profil OZ MISIA ÚSMEV A NÁDEJ, kde sa v troch fotogalériách nachádzajú anjeli s menami osoby čakajúcej na darček.


„Zamestnanci Úradu práce, rodiny a sociálnych vecí v Starej Ľubovni, Mestského úradu, Domova pre seniorov, Spišskej katolíckej charity a Domu sv. Anny pomohli vybrať obyvateľov regiónu a klientov ich zariadení, ktorí sa nachádzajú v ťažkej životnej situácii, v hmotnej núdzi alebo jednoducho nemajú nikoho, kto by im na Vianoce urobil radosť, hoci aj drobným darčekom,“ upresnila riaditeľka knižnice Elena Vranovská.


AKO POSLAŤ PREKVAPENIE?

Zabalený darček môžete odovzdať zakladateľke občianskeho združenia Adriane Landorovej, stačí ak ju kontaktujete správou na facebooku. „Darčeky zbierame do 14. decembra a potom ich v spolupráci s vyššie uvedenými inštitúciami doručíme, aby ich všetci mali ešte pred Vianocami doma,“ povedala A. Landorová. Zabalené prekvapenie môžete takisto zaslať kuriérom do Ľubovnianskej knižnice.


Ilu. foto: ms

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 46 (8. december 2021)



bottom of page