top of page
  • Peter Rindoš

Volejbaloví kadeti sú vicemajstrami Slovenska!

Volejbaloví mládežníci VKM Stará Ľubovňa potvrdzujú povesť jedného z najlepších klubov na Slovensku. Až na juniorov postúpili všetky chlapčenské družstvá na finálové turnaja o titul Majstra Slovenska. Doteraz dve z nich sa tešili zo strieborných medailí, na najvyššiu métu môžu dosiahnuť ešte favorizovaní starší žiaci.


Minulý víkend sa zo skvelého druhého miesta na Slovensku potešili kadeti. Po veľkej dráme, kedy v semifinále zdolali domáci celok VKP Bratislava 3:2 prenikli až do finále proti Banskej Bystrici, ktorej podľahli 1:3. „Byť vicemajstrom Slovenska je veľký úspech. Vďaka patrí rodičom, ktorí pomáhajú a povzbudzujú, rovnako vedeniu nášho klubu a mnohým ďalším,“ poznamenal po úspešnom vyvrcholení sezóny kadetov Marek Kseňák, hlavný klubový tréner.


Dosiahnu starší žiaci na titul?

Za mimoriadny úspech možno považovať aj účasť všetkých troch kategórií mladších žiakov na finálových turnajoch medzi najlepšími. Naposledy skončili chlapci VKM v trojkovom volejbale štvrtí, vo štvorkovom piati a v šestkovom dokonca druhí, po tesnej prehre s Prešovom 2:3! Za úspechmi je aj tvrdá práca nových trénerov Roba Kedu a jeho asistenta Rastislava Stašáka a najväčší progres badať pri zverencoch skúseného trénera Jána Senka.

„Sezóna nám ešte neskončila a tešíme sa na Majstrovstvá Slovenska starších žiakov, ktoré budú na Liptove od 10. do 12. júna. Zodpovedne sa na zápasy pripravujeme,“ poznamenal M. Kseňák, ktorý povedie realizačný tím aj s asistentom Samuelom Billíkom. Pri družstve vypomáhajú aj Martin Brajerčík a Rasťo Troščák. Podľa trénera budú najväčšími súpermi chlapcov z VKM tímy zo Svidníka a VKP Bratislava. Staroľubovňania vedia, že na dosiahnutie titulu majú všetky predpoklady, tie však potrebujú zúročiť na palubovke. Budeme držať palce!





foto: archív, vkp ba

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 21 (1. jún 2022)


bottom of page