top of page
  • Peter Rindoš

Volejbaloví kadeti si zahrali proti belgickej reprezentácii

Kadeti VKM Stará Ľubovňa dostali ponuku, ktorá sa neodmieta. Okolnosti im totiž prihrali nečakaného, no o to vzácnejšieho súpera - reprezentáciu Belgicka! V pomerne nečakane vyrovnanom zápase síce naši Majstri Slovenska tesne prehrali, nabrali však ďalšie cenné skúsenosti.

VKM Stará Ľubovňa U17-Belgicko U17 2:3 (-21, -22, 18, 24, -12)


Zápas proti netradičnému, zato renomovanému súperovi nezačali mladí hráči VKM najlepšie. Hoci úvodné dva sety boli pomerne vyrovnané, naši chlapci napokon ťahali v koncovkách za kratší koniec. „Súper mal vysokých hráčov a chlapci sa ich na začiatku akoby zľakli. Neskôr však zabrali, zistili, že sa dá hrať aj proti nim,“ poznamenal tréner Marek Kseňák.


Staroľubovňanov pochválil aj tréner súpera

Zápas napokon dospel do tajbrejku, v ktorom boli šťastnejší Belgičania. „Ukázalo sa, že sme mohli aj vyhrať. Napokon, pochválil nás aj súperov tréner, ktorý vyzdvihol našu nezlomnosť aj za nepriaznivého stavu 0:2. Celkovo to bol z našej strany dobrý výkon, mali sme vynikajúceho sparingového partnera. Chlapci si hlavne dokázali, že môžu hrať s hocikým. Zároveň to bola nová skúsenosť, presne takéto zápasy nás môžu posúvať iba vyššie,“ dodal tréner VKM, podľa ktorého patrí belgické družstvo k európskemu priemeru a vo svojej kategórii je o čosi vyššie, ako Slovensko.

Viac podobných zápasov

K netradičnému zápasu v staroľubovnianskej športovej hale došlo po tom, ako náš tím kontaktoval jeden z poľských agentov, ktorý spolupracuje aj s Belgičanmi. „Belgičania boli na kempe v neďalekom Nowom Saczi v Poľsku. Dozvedeli sa, že sme majstrami Slovenska a chceli si s nami v rámci prípravy zahrať. My sme neváhali, pretože na Slovensku máme v blízkosti za súpera iba Svidník. Veríme preto, že podobných zápasov v budúcnosti odohráme viac, hlavne v Poľsku, kde je kvalita a úroveň mládežníckeho volejbalu vysoká. Už v minulých dňoch sme sa tam dostali na kvalitný turnaj, kde sme z piatich zápasov v troch uspeli – dvakrát proti poľským družstvám a tiež proti Prešovu,“ uzavrel Marek Kseňák.


Peter Rindoš, foto: archív

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 31 (24. august 2022)




bottom of page