top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Volejbalové nádeje majú írsko-slovenské korene

Updated: Jun 25, 2020


received_350452309175809

V staroľubovnianskom volejbale sa dostávajú stále viac do povedomia. Dvojicu mladých hráčov VKM si na prvý pohľad všimnete pre ich typicky zahraničné priezvisko O‘Reilly. Nie je to však iba o mene, mladší Sean je slovenský reprezentant, k oporám klubu sa ráta aj jeho brat Kieran.

received_230261888114613

Nádejní športovci zdedili priezvisko po svojom otcovi z Írska. Ten podniká v americkom New Yorku a do Starej Ľubovne sa takpovediac priženil. Hoci je často na cestách, chlapcov sa snaží podporovať, kde sa len dá. „Je to super. Bol doteraz na všetkých našich zápasoch v zahraničí a dosť nám pomáha, keď nás príde spolu s mamou povzbudiť aj na naše ligové zápasy,“ tešia sa podpore bratia.


Medaily a reprezentácia


Mladší Sean hráva na pozícii libera i smečiara. Slovensko reprezentuje medzi mládežníkmi už niekoľko rokov. Momentálne hráva v kategórii U 18, vďaka tomu aj veľa cestuje. Darilo sa mu aj s jeho domovským klubom VKM. „Za najväčšie úspechy považujem dve strieborné medaily z Majstrovstiev Slovenska z predminulej sezóny v kategórii žiakov a v kategórii kadetov, tú som získal aj Kieranom,“ bilancuje Sean, ktorého starší brat hráva blokára.


Hrával aj otec


Chlapcov priviedol k volejbalu ich kamarát zo sídliska v Starej Ľubovni. Ak máte írske korene, zrejme by ste tipovali skôr futbal, ktorý je na ostrovoch veľmi populárny. „Je pravda, že volejbal v Írsku nie je národný šport, no hráva sa na vysokých školách, kde mimochodom hrával aj náš otec,“ ozrejmujú chlapci, pričom priznávajú, že kedysi koketovali s myšlienkou dať sa na futbal.


Nádejných volejbalistov mrzí, že šport dostal pre šírenie koronavírusu stopku. „Nedá sa s tým nič robiť, zdravie je prvoradé. Je to škoda, lebo túto sezónu sme mali našliapnuté na slovenský titul v kadetskej súťaži,“ uzavrela Sean.

received_2202920036672020

Peter Rindoš, foto: archív


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 11 (24. marec 2020)


bottom of page