top of page
  • Peter Rindoš

Volejbalisti sú v tabuľke druhí, porazili Bratislavčanov

Volejbalisti VKM Stará Ľubovňa si pripísali v rámci 11. dvojkola prvej ligy plný bodový zisk. V obidvoch zápasoch sa im podarilo zdolať rezervu VKP Bratislava a v neúplnej tabuľke im patrí druhé miesto.


Staroľubovňania odohrali obidva sobotňajšie zápasy v hale na Komenského ulici. V jednom z najprestížnejších súbojov v súťaži proti súperovi zvučného mena boli odhodlaní od začiatku zabojovať naplno.


Znova nevyšiel úvod druhého zápasu

Domáci hneď od úvodu nastavili tempo, ktorého sa chceli držať čo najdlhšie, a to sa im aj darilo. V úvodných dvoch setoch súpera jednoznačne k ničomu vážnejšiemu nepustili, najvyrovnanejší bol tretí set, aj ten vyznel v prospech VKM.

V druhom zápase však prišlo v jeho úvode zaváhanie, súboj napokon aj tak dotiahli do zdarného konca. „Dá sa povedať, že šesť setov sme predvádzali výborný kolektívny výkon. Hra bola založená najmä na kvalitnom servise a výbornej obrane,“ pochválil zverencov tréner Marek Kseňák, ktorého mrzel prehratý set v úvode druhého zápasu. „Opakuje sa to už pravidelne, že tieto úvody nezvládame hlavne mentálne. Priebežné druhé miesto v tabuľke nás pochopiteľne teší, ale opakujem, že prioritou je pre nás stále mládež,“ zdôraznil.

VÝSLEDOK
VKM Stará Ľubovňa – VKP Bratislava 3:0
(16, 12, 21) a 3:1 (-17, 20, 17, 19)
Zostava VKM: Barlík, Greizinger, Imrich, Kandráč, Krajger, 
Nemergut, Paučula, Poľančík, Reľovský, Troščák, Varchol, Čoma. 

Náš prvoligový zástupca sa najbližšie predstaví na súperovej pôde 5. februára, kedy vycestuje do Nitry. Tá sa nachádza v tabuľke na šiestom mieste, zápasy tak sľubujú zaujímavé zápolenia. Staroľubovňanom držíme palce!


rin, foto: vkm sl

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 3 (25. január 2023)


bottom of page