top of page
  • Mário Veverka

Vlakom do Poľska už 29. júna

Updated: Aug 6, 2020


vlaky 2

To, o čom sa šuškalo už dlhšie, je realitou! V polovici mája totiž Železničná spoločnosť Slovensko potvrdila správu o vlakovom prepojení Spiša a Malopoľského vojvodstva nielen pre nákladnú, ale i osobnú dopravu. Od 29. júna do 1. septembra tak budú počas víkendov a sviatkov premávať nové regionálne rýchliky na trase Poprad – Tatry – Stará Ľubovňa-  Muszyna.


Ako túto informáciu spresnila Zita Pleštinská,  pôjde o dva páry vlakov so zastávkami v staniciach Kežmarok, Spišská Belá, Podolínec, Stará Ľubovňa a Plaveč. „Z  Muszyny sa dá výhodnými prípojmi dostať do kúpeľnej Krynice, odkiaľ je možné cestovať aj na smer Novy Sacz – Tarnow – Krakow,“ uviedla na sociálnej sieti predsedníčka Komisie dopravy pri Zastupiteľstve PSK, podľa slov ktorej sa tým začína napĺňať ich vízia projektu železničného spojenia EuroRegio Goral.


VIAC POLIAKOV Nové rýchliky nesúce názov Tatry, budú, mimochodom, pripravené na prepravu bicyklov a mali by, ako už podotkol Patrik Pčolka, prispieť k rozvoju turizmu. „Keďže však rýchlik bude stáť len v Kežmarku, Spišskej Belej a Podolínci, spojenie je veľmi atraktívne i pre Staroľubovňanov cestujúcich do alebo z Popradu. Oproti osobným vlakom sa totiž čas cestovania skráti o 10 – 15 minút,“ dodal vlakový aktivista.

vlaky

Viac sa o novom prázdninovom spojení dočítate v ĽN č. 21, kde nájdete aj podorbné grafikony.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 uverejňujeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN.


bottom of page