top of page
  • Mário Veverka

Vlakom do Košíc už aj z Čirča

Updated: Aug 3, 2020


vlaky 003

V nedeľu 9. decembra vstúpil do platnosti nový cestovný poriadok železníc. Pre cestujúcich v Prešovskom kraji priniesol viacero zmien, z ktorých jedna sa priamo týka linky Košice – Prešov – Plaveč. Tá sa totiž, v piatok a nedeľu, predĺži až do Čirča.


Samozrejme, týkať sa to bude len osobáku, ktorý z metropoly východu vyrazí o 14.36 h. Kým však doposiaľ zastal nadobro v Plavči (16.29 h), teraz bude pokračovať ďalej – o 16.43 h zapíska  v Orlove, o štyri minúty zas v Čirči. Späť potom vyrazí v nedeľu o 17.10 h. „Pochopiteľne, je to pozitívna informácia. Posunom k lepšiemu je aj to, že cestujúci z neho nebudú musieť presadať, ale môžu tak využiť priamy vlak až do Košíc,“ okomentoval zmenu poslanec Plavča Patrik Pčolka. Samozrejmosťou je podľa neho aj prípoj v jeho obci na Poprad a Bratislavu, ktorý zjednoduší dopravu do škôl najmä študentom.


O ďalších zmenách vo vlakovej, ale i autobusovej doprave (vrátane MAD),  sa dočítate v aktuálnom čísle ĽN (47-48), ktoré je v predaji do 2. januára 2019.


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 budeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla, publikovať aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov. Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


bottom of page