top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

VIDEO Študenti v Starej Ľubovni ďakovali zdravotníkom

Študenti Cirkevného gymnázia sv. Mikuláša ďakovali zdravotníkom potleskom z okien. Okrem toho pre nich pripravili aj sladké prekvapenie, ktoré im odovzdali minulý piatok.

Patrónom gymnázia je svätý Mikuláš a v škole bolo zvykom tento sviatok patrične osláviť. Keďže stredné školy prešli od pondelka na dištančnú výučbu, rozhodli sa tento deň v predstihu venovať práve zdravotníkom. „Nechceli sme sa zbierať na materiálne veci, skôr sme chceli podarovať vďaku a povzbudenie. Veľmi si vážime prácu lekárov a zdravotníkov a budeme bojovať spoločne s nimi, aby sme celú túto pandémiu raz prekonali,“ vyjadril sa Branislav Balušinský, predseda Žiackej školskej rady.


PRÁCA ZDRAVOTNÍKOV JE NENAHRADITEĽNÁ

Mnohí zdravotníci sú už vyčerpaní a každým dňom očakávajú, že sa situácia zlepší, aby bola pre nich práca v tomto ťažkom covidovom období aspoň o trochu menej náročnejšia. „My sa snažíme, ale je veľmi potrebné, aby sme sa usilovali všetci spolu, aby sme sa mohli stretnúť so svojimi blízkymi pri štedrovečerných stoloch,“ povedala Anna Mačugová, námestníčka nemocnice pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Na podporu zdravotníkov sa počas celého minulého týždňa zbierali v škole rôzne drobnosti na povzbudenie. Študenti nosili najmä čokoládu, kávu... pripojili sa k nim aj učitelia. Dôležitý odkaz, ktorý odznel pri poďakovaní, bol smerovaný aj pre ostatných obyvateľov. Podľa študentov by sme si mali vážiť poslanie a prácu zdravotníkov, ktorá je v našej spoločnosti nenahraditeľná a je neprijateľné, aby sa zdravotníci stávali terčmi útokov.


„V mene zamestnancov covidového oddelenia ďakujem študentom za ich iniciatívu. Chcela by som poprosiť ľudí, aby si uvedomili, akí sme pre nich v tejto situácii dôležití a aby sa správali zodpovedne,“ vyzvala Ľuboslava Kundraciková, vedúca sestra covidového oddelenia.


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 46 (8. december 2021)

bottom of page