top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Ľubovňa v pohybe. Šport preniesli medzi obyvateľov panelákov

Ani viacero podujatí v okolí nezmarilo zámer nedeľňajšej akcie Ľubovňa v pohybe. Obyvatelia Starej Ľubovne žili športom i dobrou náladou.


Už v piatok sa do myšlienky pilotného podujatia nadväzujúceho na Beh za zdravé mesto zapojili škôlkari.

Prihlásených nadšencov športu organizátori z mesta sústredili do lokality medzi bytovkami na sídlisku Západ. Využili tak výhodné podmienky s vybudovanými ihriskami. „Ukázalo sa to ako dobré riešenie, odbremenili sme tak centrálne časti mesta od rôznych dopravných uzávierok a priniesli tak šport bližšie k ľuďom medzi paneláky,“ povedal Štefan Joštiak z organizačného tímu.


Množstvo športových aktivít

Už v piatok sa do podujatia zapojili deti z mestských materských škôl. Učiteľky im pripravili rôzne aktivity vo vonkajšom prostredí. „Celkovo išlo o 540 detí, do budúcna plánujeme zapojiť všetky materské školy,“ poznamenal Š. Joštiak.

Na vnútroblokových ihriskách sa v nedeľu zapojilo niekoľko desiatok mladých hráčov výborných turnajov v hokejbale, ale i v streetbale a futbale. Nielen dámy zase mohli nájsť inšpiráciu pri živom cvičení na trampolínkach s Lenkou Sokolovou. Akcia vyvrcholila behmi približne 120 žiakov, mládežníkov i dospelých, ktoré mali naplánovaný finiš na ovále na Komenského. „Mali sme spätnú väzbu od bežcov iba s menšími pripomienkami, podľa nich však boli trate vhodne vybraté. Do budúcnosti, samozrejme, popracujeme na detailoch, ako veci zlepšiť. Je dobré, že deti majú podmienky na Komenského i Za vodou, v budúcnosti chceme popracovať aj na tom, aby niečo podobné fungovalo aj na Levočskej ulici,“ povedal Aleš Solár, spoluorganizátor i prednosta mesta.

Ako zároveň organizátori poznamenali, obyvateľov Starej Ľubovne chcú dať rovnakým podujatím do pohybu aj v budúcnosti.

rin, foto a video: ĽMS, mesto sl, archív

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 22, 7. júna 2023)

bottom of page