top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Ďalší extraligový titul! Maroš Kasperkevič mieri aj do reprezentácie!

Updated: May 13, 2022

Staroľubovňan Maroš Kasperkevič (28) s tímom Komárna obhájil prvenstvo v extralige a znova sa teší z majstrovského titulu! Pre jedného z najlepších nahrávačov domácej súťaže išlo o mimoriadne vydarenú sezónu, keďže jeho klub získal aj prvenstvo v Slovenskom pohári. Ešte lepšou správou je, že Maroš má nakročené do reprezentácie!


Odchovanec VKM Stará Ľubovňa sa z minuloročného titulu v drese Komárna tešil opäť po roku. Majster zdolal v nedávnom finále víťaza základnej časti z Prešova 4:0 na zápasy. Hoci výsledok vyzerá jednoznačne, podľa viacerých ponúklo vyrovnaných súperov a lepšie načasovanie pre víťaza. „Prešovu chýbal zranený Paťo Lamanec. Ak by hral, séria by bola zrejme ešte viac náročnejšia. Výsledok síce vyzerá jednoznačne, ale nerodil sa vôbec ľahko. O to viac to prežívame, sú to výborné pocity,“ povedal nám pár dní po zlatej oslave Maroš Kasperkevič.



Vo finále proti dvojici Staroľubovňanov

Vo finále v drese porazeného tímu odohrali zápasy aj ďalší dvaja odchovanci Starej Ľubovne – Tomáš Lampart a Ján Jendrejčák. Ako to vnímal zlatý medailista? „Pred zápasom som sa s chalanmi porozprával, rovnako aj s ďalšími, s ktorými som predtým hrával. Keď však nadišiel čas zápasu, už sme boli súpermi. V podstate takto to bolo počas celej sezóny,“ poznamenal Maroš, ktorého prišli na zápasy do Prešova povzbudiť aj niektorí blízki.

K majstrovskému úspechu z tejto sezóny pridal Maroš Kasperkevič aj prvenstvo v Slovenskom pohári, preto je hodnotenie mimoriadne pozitívne. „Dá sa povedať, že sezóna bola výborná, veď sme získali double. Ešte v septembri sme hrali dobré zápasy v lige majstrov so špičkovými tímami, čo bola ďalšia dobrá skúsenosť. Jediné, čo ma mohlo mrzieť, že som pre kovid nemohol hrať pohár.“



Z Komárna nie je dôvod odchádzať

Aj v nasledujúcej sezóne bude kariéra Maroša Kasperkeviča pokračovať na juhozápade Slovenska. „V Komárne ostávam aj naďalej, máme tu vytvorené veľmi dobré podmienky, takže nie je dôvod odchádzať. Verím, že zisk pohára i titulu potvrdíme aj o rok.“

Meno Staroľubovňana sa už dávnejšie spomínalo aj v súvislosti s reprezentáciou. Ako jedného z adeptov si ho napokon vyhliadli aj reprezentační tréneri. „Dostal som pozvánku, takže ôsmeho mája odchádzam na prípravu reprezentácie. Ide o prípravu na Európsku ligu,“ prezradil nám novinku Maroš, ktorému budeme v ďalšom kariérnom napredovaní fandiť aj naďalej.

foto: archív kn, po

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 17 (4. máj 2022)


bottom of page