top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Ďalšia medaila! Starší žiaci VKM sú vicemajstrami Slovenska

Starší žiaci VKM Stará Ľubovňa sú volejbalovými vicemajstrami Slovenska! Rozhodol o tom finálový turnaj v Novom Meste nad Váhom, ktorý v boji o titul priniesol záverečnú drámu medzi domácim suverénom a naším zástupcom.

Staroľubovňania vstupovali do turnaja ako obhajcovia zlata a spomedzi šiestich účastníkov patrili aj tentoraz k adeptom na titul. Očakávalo sa, že o zlato sa pobijú práve s domácimi, ich vzájomný zápas zaradili organizátori na záver ako vyvrcholenie trojdňového programu.


Tréner: Chlapcov prehra bolí

Na turnaj, na ktorom sa hralo systémom každý s každým, postúpilo šesť najlepších celkov z jednotlivých oblastí. Z východu to bola Stará Ľubovňa, ktorá suverénne ovládla kvalifikačnú skupinu a odveký rival zo Svidníka.

Naši vstúpili do finálového turnaja proti súperom pohodlnými výhrami a až do záverečného duelu proti domácemu favoritovi ostali bez prehry. Nové Mesto n/V dovtedy nestratilo ani set, vyvrcholenie tak sľubovalo zaujímavý zápas. Staroľubovňania podporovaný skvelými fanúšikmi napokon podľahli, domácim však uchmatli jeden set. Napriek záverečnej prehre si pripísali ďalší mimoriadne cenný výsledok. „Viem, že prehra vo "finále” chlapcov veľmi bolí, ale prehrali sme s kvalitnejším a komplexnejším družstvom. Hráči VK Nové Mesto nad Váhom urobili za rok veľký progres a treba im k tomu zagratulovať,“ povedal po úspešnom finálovom turnaji tréner Marek Kseňák, ktorý zároveň vyjadril hráčom poklonu. „Som hrdý na hráčov, a to za odvedenú prácu počas celej sezóny. Chcem sa tiež poďakovať všetkým rodičom a fanúšikom, boli ste neskutočne fantastickí,“ pripomenul emotívnu kulisu, ktorá sprevádzala hráčov Starej Ľubovne počas všetkých zápasov v zaplnenej hale.

Pre VKM Stará Ľubovňa je aktuálny úspech bezprostredne už druhým v poradí. Krátko pred nimi sa cenného kovu tešili aj mladší žiaci, ktorí dokonca získali zlatú majstrovskú medailu.

rin, foto: vkm sl




bottom of page