top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Úsmevy futbalistov do kamery a vydreté víťazstvo v závere jesene

Updated: Nov 27, 2023

Vydreté, ale zaslúžené! Futbalisti Redfox Ľubovňa zdolali v záverečnom kole jesene Oravské Veselé 1:0 a v tabuľke tretej ligy Východ im patrí priebežná tretia priečka. O rozdielový gól sa postaral stopér Michal Piter Bučko. V tíme hostí, ktorý je farmou Liptovského Mikuláša, zaujal fanúšikov dobre známy tvorca hry Lukáš Janič i reprezentant malého futbalu, brankár Erik Feriančik.

V zápase mali domáci od začiatku navrch, pribúdajúce šance však jednu za druhou zahadzovali. Rozhodujúci moment prišiel až v 71. minúte, kedy hostia obracali svoju pozornosť viac na rozhodcov, po štandardnej situácii hlavičkoval do siete domáci Michal Piter Bučko. „Škoda, že nám súťaž končí teraz, keď už som sa strelecky rozbehol,“ vtipkoval po zápase spokojný stopér, ktorý skóroval aj v predchádzajúcom stretnutí v Spišskom Podhradí.


Za Slovensko chytal na majstrovstvách sveta

Hostia sa k vlastnej koncovke príliš nedostávali a aj keď neskôr dokázali otupiť tlak domácich, ich brankár sa na nedostatok práce sťažovať nemohol. „Bol to zápas na ťažkom teréne, proti ťažkému súperovi, takže áno, zachytal som si,“ rozhovoril sa Erik Feriančik, ktorý stál ešte nedávno medzi troma žrďami v drese reprezentácie Slovenska na majstrovstvách sveta v malom futbale v Spojených arabských emirátoch. „Vedeli sme, čo nás v tomto zápase čaká, skúšali sme hrať na brejky, no nevyšlo nám to. Domáci využili štandardku, bohužiaľ, domov ideme bez bodu,“ dopovedal gólman so šikovnou rozohrávkou.


Tvorca hry v drese súpera sa cítil ako doma

V tíme zástupcu z Oravy bol neprehliadnuteľný hráč s číslom 17 Lukáš Janič. Nielenže rozohrával lopty a viazal na seba protihráčov, ale v druhom polčase aj šikovne z veľkej diaľky zakončoval so zámerom prekvapiť brankára. „Bol to vcelku dobrý zápas, obaja súperi sa na ťažkom teréne snažili a hráči si to myslím aj férovo rozdali. Nakoniec vyhral šťastnejší tím, ktorý mal viac štandardiek a o kúsok bol asi aj lepší, takže mu gratulujem,“ povedal bývalý ligista s medzinárodnými skúsenosťami. Rodák z neďalekej Krásnej Lúky sa na trávniku stretol s viacerými protihráčmi, s ktorými kedysi hrával, spoznával aj známych v prostredí štadióna. Napokon v minulosti ho mohla futbalová verejnosť vidieť aj na futsalovej palubovke v Starej Ľubovni. Jeho bratia – Pavol i Tomáš hrávali za Plavnicu v časoch, kedy sa futbalovo pohybovala na vrchole. „Dá sa povedať, že sa tu cítim ako doma, takže rád som sa s viacerými videl,“ dodal vynikajúci driblér a tímový hráč.


Nervozitu v závere si nevšímali

Aj keď sa výsledok viacerým málil, s troma bodmi mohli byť domáci napokon spokojní. „Tešíme sa z víťazstva a môžeme byť spokojní aj s priebehom hry, hoci niektoré situácie sme mohli zakončovať efektívnejšie. Ako nováčik tretie miesto po jeseni berieme a dá sa povedať, že po dnešku som šťastný,“ zhodnotil tréner domácich Piotr Kapusta.

To najpodstatnejšie, a to zisk troch bodov privítal aj M. Piter Bučko. „Ten rozdiel v skóre mohol byť vyšší, to je pravda, no podstatné je, že sa nám podarilo uzavrieť jeseň víťazstvom, ako sme si to naplánovali,“ skonštatoval autor víťazného gólu. Nervózny záver duelu, kedy hostia inkasovali a diváci videli aj viaceré žlté karty, vrátane červenej, si pripúšťať nechcel. „O tej druhej žltej karte veľa neviem, zrejme súperov kapitán niečo povedal rozhodcovi. Ale my sme to nechceli riešiť, osobne som sa snažiť koncentrovať na náš výkon a nevšímať si to.

Hodnotenie jesennej časti sezóny s viacerými analýzami prinesieme v budúcom vydaní.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 42, 15. novembra 2023)



bottom of page