top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Zvládnuté šlágre udržali volejbalistov na čele ligy!

Volejbalisti VKM Stará Ľubovňa si dvoma výhrami udržali pozíciu lídra prvej ligy. Proti dovtedy druhému celku súťaže z Komjatíc sa presadili dvakrát po výsledkoch 3:1. Najmä koncovka druhého zápasu priniesla minulú sobotu obrovskú drámu, ktorá v slušne zaplnenej hale dvíhala divákov zo sedadiel.


Úvodný z dvoch duelov zvládol mladý tím talentovaných Staroľubovňanov k spokojnosti, až na jeden set dominovali po kvalitnom výkone a vyhrali 3:1. „V prvom zápase boli domáci lepší a zaslúžene vyhrali. Žiaľ, my sme nezvládli koncovku štvrtého setu v druhom zápase, kde sa to lámalo a znova sme prehrali. Sme športovci, domáci si víťazstvá zaslúžili. Je fajn, že Ľubovňa robí takýto volejbal, je tu pekná hala a výborná atmosféra,“ zhodnotil športovo po druhom zápase hosťujúci hráč Lukáš Královič.

VÝSLEDOK
VKM Stará Ľubovňa – ŠK Lokomotiv Komjatice 3:1
(16, -23, 18, 22) a 3:1 (18, 17, -24, 25)
Zostava domácich: Bednarčík, Greizinger, Imrich, Kandráč, Krajger, Malachovský P., Nemergut, Paučula, Poľančík, Reľovský, Čoma, Barlík. 

Dramatické koncovky

Dvojzápas mal pre divákov vynikajúce vyvrcholenie. Kým v treťom sete druhého súboja mali domáci nakročené k výhre 3:0, súper otočil. V opačnom garde sa situácia zopakovala aj v štvrtom sete, kde Staroľubovňania zabrali v samom závere a mohli sa tešiť. „Súper mal viac skúseností a jeho hráči viac odohratého. Nám však pomohla mladícka dravosť, aj diváci. Mohli sme rozhodnúť už v treťom sete, viedli sme 17:11, súper však začal trestať naše chyby. Som však rád, že sme dokázali štvrtý set otočiť,“ povedal stále iba 25-ročný Peter Malachovský, ktorý však patrí k najskúsenejším hráčom VKM. Po zápase ho v hodnotení doplnil jeho mladý spoluhráč. „Vyhrali sme, lebo sme sa riadili pokynmi trénera, poctivo sme hrali hlavne v obrane a na sieti, snažili sme sa byť disciplinovaní na servise,“ povedal Adam Nemergut.


Pozícia lídra chlapcom vyhovovala

Domáci nastupovali do zápasu v pozícii nečakaného lídra súťaže. Mohlo by sa zdať, že pre tím zložený nielen z mužov, ale z veľkej časti aj mládežníkov bude náročné uniesť vyššie očakávania. „Žiadnu trému sme nemali, práve naopak. Pozíciu lídra sme brali ako bonus a našu výhodu. To skôr súper sa nemusel cítiť komfortne,“ poznamenal s rozvahou A. Nemergut. „Hlavne sme nechceli stratiť body, pretože tvoríme výbornú partiu. Je to paráda, že s takouto pozíciou sa vieme vyrovnať,“ doplnil P. Malachovský.

Poklonu mladému celku Staroľubovňanov vystrúhali aj hostia. „Je dobre, že u nich nehrajú starí matadori, ale robia s mladými chlapcami. Vyzerajú bojovní, snaživí, je tam potenciál. Nám sú už nielen vyrovnaným súperom, ale dnes nás aj porazili. Verím však, že doma uhráme výhry 3:0,“ zasmial na L. Královič z mužstva Komjatíc, ktorého hráči strávili v neďalekých Vyšných Ružbachoch celý víkend. „Chýbal nám tu náš najlepší hráč Ludha a tiež dvaja blokári. Tak to už v tejto súťaži chodí, nie vždy sa dá vycestovať v plnej sile,“ dodal na záver.


Tréner: Nečakali sme, že budeme na čele

S dvoma výhrami, vždy za tri body musel byť spokojný aj domáci tréner VKM. „Uvedomujeme si, že súper nehral v plnej sile, ale keďže nejde o profesionálnu súťaž, je to pochopiteľné. Pre nás bolo v týchto zápasoch dôležité poznanie, že sme dokázali zvládať ťažké situácie. Dokázali sme otočiť, aj keď sme prehrávali. Treba pritom povedať, že súper mal skúsených hráčov, ktorí čakali na naše chyby. Keď sme ich robili, tak sme aj trpeli, vždy sme sa však z toho dostali,“ povedal Marek Kseňák, ktorého priebežné prvé miesto v tabuľke teší. „Poviem to na rovinu. Nečakali sme, že budeme na čele súťaže, ale chlapci chcú, tvrdo pracujú a zlepšujú sa. Hlavne nás tešia výkony mladých hráčov.“

Už najbližšiu sobotu sa VKM predstaví znova pred domácimi fanúšikmi, tentoraz privíta ambiciózneho súpera z Trnavy. Ten je v tabuľke štvrtý, odohral však o dva zápasy menej. V športovej hale tak pôjde o ďalší šláger. „Bude to ťažký súper, ale my ideme ďalej. Pokúsime sa neprehrať a hlavne si ideme poriadne zahrať,“ dodal M. Kseňák.

Úvodný hvizd prvého sobotňajšieho dvojzápasu medzi Starou Ľubovňou a Trnavou je naplánovaný už od 13. hodiny, príďte chlapcov povzbudiť.


Peter Rindoš, foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 43 (16. november 2022)

bottom of page