top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Zastavila ich Barcelona. Top futsalista zhodnotil sezónu

Uplynulá sezóna sa pre Tomáša Drahovského v Španielsku natiahla o play-off a v ňom postup do semifinále proti Barcelone. Staroľubovňan a najlepší futsalista Slovenska si momentálne užíva voľné chvíle vo svojom rodisku, ale i na dovolenke v zahraničí.


V historicky najúspešnejšom európskom klube Inter FS neďaleko Madridu absolvoval Tomáš prvú sezónu. Je známe, že v organizácii sa iné, ako celkové víťazstvá nepripúšťajú. Aj keď na záver sezóny neprišli, náš hráč po individuálnej stránky nesklamal.


Tomáš si pozíciu strelca zastal

Ako inak, aj v Interi očakávali od Tomáša predovšetkým góly. „Na začiatku sezóny to ešte nebolo ono, postupne sa to však rozbehlo. Som rád, že sa mi podarilo potvrdiť pozíciu strelca,“ zhodnotil porciu 19 gólov v najvyššej španielskej súťaži v 33 zápasoch. Okrem honoru najlepšieho kanoniera tímu sa dostal aj do najlepšej desiatky celej súťaže po základnej časti. Jeho klub v nej obsadil šieste miesto, dokázal však prejsť štvrťfinále play-off. V semifinále mu napokon vystavil stopku konkurent z FC Barcelona, ktorému podľahol 0:2 na zápasy. „Tým, že Inter má obrovské ambície a ciele sú tam vždy najvyššie, tak sezóna sa nehodnotila, ako úspešná. Navyše klub sa rozlúčil so šesticou futsalistov. Na druhej strane, mali sme veľa nových hráčov, vrátane trénera, takže z tohto pohľadu to nebolo až také zlé. Škoda, že proti Barcelone sme nepodali o troška lepšie výkony, lebo v obidvoch zápasoch sa dalo s nimi hrať,“ dodal Tomáš, ktorý zároveň verí v lepšiu budúcu sezónu. „Kontrakt mám platný ešte na jeden rok, takže verím v novú motiváciu celého tímu. Dúfam, že budúcu sezónu budeme finále nielen hrať, ale ho aj vyhráme.“

Načal druhú stovku
Ešte pred záverom prvej polovice uplynulej sezóny načal Tomáš Drahovský druhú stovku štartov v niektorom z klubov najlepšej ligy sveta v Španielsku. Za Inter FS odohral stý zápas proti svojmu bývalému klubu Santa Coloma. „Je to krásna symbolika, vo všetkom má palce Santa Coloma. Proti tej som hral vôbec prvý zápas v drese Cartageny a strelil svoj prvý gól v Španielsku. Nikdy by ma nenapadlo, že sa mi podarí odohrať toľko zápasov v Španielsku,“ povedal v novembri 2022. 

Na akcii so športovou elitou

Voľné leto Tomáš tradične trávi pri príbuzných v Starej Ľubovni i v Prahe. „Navštevujem rodinu i kamarátov, snažím sa to robiť tak, aby sa nik nehneval. Je to fajn, oddych i dovolenka zároveň. Samozrejme, plánujem ísť aj niekde mimo za hranice a vypnúť po náročnej sezóne.“

Prednedávnom sa najlepší slovenský futsalista zúčastnil aj charitatívneho podujatia Hviezdy deťom v Trenčíne, kde sa stretol s elitnými športovcami ako hokejisti Marián a Marcel Hossa, olympijská víťazka v streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková či futbalista Martin Škrteľ. „Bolo to veľmi príjemné porozprávať sa s takýmito osobnosťami,“ poznamenal.


Sledoval aj postup futbalistov

Tomáš sleduje aj športové dianie v Starej Ľubovni, o novinkách sa dozvedá aj prostredníctvom našich kanálov. Ako bývalého futbalistu, ktorý kedysi hral a trénoval v mestskom klube, mu neušiel ani úspech v podobe postupu tímu do tretej ligy. „Fandím všetkým športom v Starej Ľubovni, snažím sa ho sledovať cez noviny a televíziu. Sledoval som aj výsledky futbalistov každý víkend a dúfal som, že sa im postup podarí. Ľubovňa historicky vždy hrávala dobré súťaže. Mesto i klub si postup zaslúžia, verím, že sa im bude aj v ďalšej sezóne dariť,“ povedal niekoľkonásobný najlepší futsalista Slovenska a najlepší strelec španielskej najvyššej súťaže v sezóne 2020/2021.

foto: archív TD

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 26, 6. júla 2023)



bottom of page