top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Z hokejovej arény vyniesli kubíky ľadu

Ľad v hokejovej aréne v Starej Ľubovni nechali v minulých dňoch roztopiť. V hale ho držali netradične dlho, navyše chladiarenský systém potrebuje prestávku a údržbu si vyžaduje i ostatná technológia, vrátane celkových priestorov.


Kým vo väčšine krytých hál nechávajú ľad roztápať spravidla jedenkrát do roka, v Starej Ľubovni ho napriek viacerým pandemickým prerušeniam udržiavali asi rok a trištvrte, teda aj počas minuloročných horúčav. Priestory tak využívali mnohí hokejisti a korčuliari z iných miest na trénovanie. „Ľad už bol trochu zdeformovaný, spôsobovali to aj okolnosti, keďže chladenie sme zapínali raz naplno, raz na minimum. V budúcnosti to bude lepšie aj vďaka pravidelnejšiemu brúseniu,“ priblížil nám Peter Olejník, ktorý sa s kolegami stará o prevádzku Pem arény.


Prevádzku prerušili, práca v hale pokračuje

V hale nechali z večera na ráno vypnuté chladenie, aby sa navrstvený ľad roztápal postupne. „Odstraňovali sme ho frézovaním a vyvážali za pomoci rolby. Zmestí sa do nej jeden kubík ľadu, za jeden deň sme ich vyviezli desiatky. Ľad z okrajov, kde je hrubšia vrstva je potrebné rozbíjať ručne a vynášať fúrikmi. Ak by to ostalo tak, voda by sa mohla dostať do ochranného pásma s izoláciou poza mantinely, a to by nebolo dobré,“ opísal prevádzkové postupy P. Olejník. Ako doplnil, v aréne bez ľadu ich spolu s kolegami čaká plno práce. „Čaká nás množstvo technických úprav - od popraskaných mantinelov, čistenia, maľovania či údržby technológie. Obnovíme aj čiary na ploche, v strede bude vymenené logo za nové.“


S rozrastajúcim záujmom detí o hokej bude domovský klub Ľubovnianskych rytierov potrebovať ďalšie šatne, zrejme ich budú riešiť prístavbou. Vlastník haly plánuje spustiť prevádzku s ľadom opätovne v septembri.




foto: ĽMS Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 22 (8. jún 2022)






bottom of page