top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Volejbalisti po výhrach nad Žilinou na čele ligy!

Skvelú hru i dva úspešné výsledky vybojovali hráči VKM Stará Ľubovňa v prvej lige. V zápasoch ôsmeho dvojkola porazili po suverénnych výkonoch Žilinu dvakrát 3:0 a vyšvihli sa na čelo súťaže.

Zápasmi proti Žiline začali uplynulú sobotu Staroľubovňania odvetnú časť súťaže. Súperovi chceli najmä vrátiť dve prehry 3:0 a 3:1 z úvodu prvej ligy. Ten sa až donedávna držal na prvom mieste tabuľky.


Stratégia zaberá

Od začiatku stretnutí bolo zrejmé, kto palubovku v športovej hale v Starej Ľubovni ovládne. Domáci hráči pôsobili kompaktne a darilo sa im aj v jednotlivých herných činnostiach. „Pred zápasmi sme mali určenú stratégiu, hlavne sme chceli dobre brániť v poli i na sieti,“ povedal Sean O‘Reilly, domáci hráč VKM. Podľa čoskoro 20-ročného mladíka je tím vedený k víťazstvám. „Naším cieľom je zakaždým víťaziť, chceme uspieť aj v prvej lige.“


Na prehry zo Žiliny dali zabudnúť

Kým v úvode súťaže Žilinčania vo vzájomných zápasoch dominovali, po dvoch mesiacoch je situácia odlišná. Za ten čas sa domáci oveľa výraznejšie posunuli výkonnostne vpred. „Vtedy nám pár hráčov, vrátane trénera chýbalo a veľmi nám nesadlo ani prostredie. Z našej strany to bolo dosť kostrbaté, nevychádzal nám príjem ani nahrávka. Teraz to už bolo o inom, sme viac zohratí, a to sa prejavuje,“ doplnil Sean O‘Reilly, ktorý odohral zápasy v pozícii smečiara.

Premiéru v drese prvoligového Á-čka si už v prvom z dvoch zápasov odkrútil Nikolas Gurega. Volejbalista, ktorý vekovo stále zapadá do nižších kategórií, zastával pozíciu blokára. „Trochu som očakával, že nastúpim a bolo to výborné. Prišlo veľa ľudí, takže sme si super zahrali. Pre mňa to znamenalo novú skúsenosť, ktorá ma môže posunúť vpred.“


Pozvánka na ďalšie zápasy

Zaslúžené výhry, ale aj kvalitu domácich ocenili i hostia. Zo Žiliny, ktorá je pre Staroľubovňanov geograficky najbližším súperom v súťaži, cestovali niekoľko hodín. „Bola to dosť dlhá cesta, ale cestovať musíte aj vy. Máte krásnu halu a Stará Ľubovňa má mladý tím so šikovnými chalanmi, ktorí hrali výborne pozične i v poli. My sme sa zase nedokázali presadiť na útoku. Domáci si víťazstvo plne zaslúžili,“ podotkol tréner Žiliny Pavol Čimbora.

Staroľubovňania sa najbližšie predstavia na palubovke bratislavského VKP. O ďalší týždeň, v sobotu 16. decembra zase privítajú aktuálne druhý tím tabuľky z Prievidze. V klube sa už domácich zápasov nevedia dočkať.

foto: autor, fb/vkm sl

bottom of page