top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Superfinále rozhodli zlomové momenty. Boli za nimi Staroľubovňania

Volejbalová Stará Ľubovňa mala mať počas nedávneho superfinále v popradskej aréne až trojicu hráčov zo zoznamu odchovancov. Za Komárno nastúpil nahrávač Maroš Kasperkevič a v drese Prešova blokár Ján Jendrejčák. Na poslednú chvíľu napokon chýbal Adrián Vančo v drese VKP Bratislava. Za vyvrcholením súťaže sme sa obzreli aj s našimi úspešnými hráčmi.

Do priebehu superfinále Slovenského pohára vo volejbale mužov v druhý februárový víkend výrazne zasiahli aj odchovanci VKM Stará Ľubovňa. Žiaľ, dvoch postihlo zranenie. V prípade Maroša Kasperkeviča podľa viacerých odborníkov dokonca rozhodlo o tom, že jeho Komárno prehralo výborne rozohrané finále s Prešovom. V drese víťaza sa tak z celkového prvenstva tešil aj Ján Jendrejčák.


Nešťastná zlomenina ho obrala o superfinále

Mužstvo z bratislavského VKP muselo pred finále riešiť nepríjemnú absenciu, keď im krátko pred jedným z vrcholov sezóny vypadol univerzál Adrián Vančo. Jeho neúčasť označili televízni komentátori za mimoriadne výraznú stratu, Junior roka 2021 na Slovensku je podľa mnohých ukazovateľov najväčšou oporou Bratislavčanov. „Krátko pred superfinále som sa v ligovom zápase proti Myjave zrazil so spoluhráčom. Ešte som krátko hral, ale ukázalo sa, že mám zlomený palec, v nemocnici mi dali sadru. Na superfinále v Poprade som sa bol pozrieť na chalanov, veril som im. Proti Prešovu dali do toho všetko, bol to napínavý zápas,“ priblížil nám nešťastné momenty Adrián, ktorý sa na turnaj v blízkom Poprade pochopiteľne tešil. Do diania na palubovkách by sa rád vrátil čo najskôr, najlepšie už v priebehu piatich týždňov.


Zlomovým momentom zranenie Kasperkeviča

Finálový zápas sa odohral medzi Prešovom a Komárnom. Tím z južného Slovenska viedol už 2:0 na sety a v treťom bol blízko k ukončeniu zápasu, keď vyhrával 22:18. Finálový súboj napokon zrejme rozhodol predchádzajúci smolný moment a to zranenie Maroša Kasperkeviča, ktorý musel nútene z palubovky. „Ťažko sa mi hľadali slová, mali sme tak blízko k zisku pohára. Veľmi ma to mrzí, gratulujem Prešovu k zisku trofeje,“ povedal nám po pohárovom vyvrcholení Staroľubovňan. Ten uznal, že so spoluhráčmi jeho zranenie zamávalo. „Napriek tomu sa zmobilizovali a vyhrávali aj pred koncom tretieho setu, no nedotiahli to do konca. Prešov sme postavili na koňa, piaty set to už bol výprask, padli sme na morálke. Ešte raz blahoželám Prešovu i Jankovi Jendrejčákovi k zisku pohára.“

Citeľnú absenciu dôležitého hráča Komárna v druhej časti finále spomenuli aj obaja tréneri. Niekdajší skvelý reprezentant Gabriel Chochoľák označil nútený odchod svojho zverenca za smutný moment a prešovský lodivod Erik Digaňa bol ešte priamejší. „Úprimne, na jednej strane sa teším z víťazstva, na druhej ma to veľmi mrzí. Ak by sa Komárnu nezranil nahrávač Kasperkevič, zrejme by vyhralo.“


Pre Jána Jendrejčáka prvá veľká trofej!

Najšťastnejším spomedzi odchovancov VKM bol napokon Ján Jendrejčák. Rodák z Veľkého Lipníka a stabilný hráč základnej zostavy Prešova sa poďakoval spoluhráčom, trénerom či sponzorom. „Je mi to ľúto čo sa stalo Marošovi Kasperkevičovi, prajem mu skoré uzdravenie a skorý návrat na palubovku,“ reagoval najprv na zlomový moment finále a pokračoval v radostnom hodnotení. „V Poprade to bol neskutočný zážitok, keďže to bola pre mňa prvá veľká trofej,“ povedal Ján Jendrejčák, ktorý si so spoluhráčmi užil aj menšiu oslavu. V týchto dňoch už samozrejme, ako aj ostatní hráči, myslí na najvyššiu súťaž, v ktorej by rád pripojil ďalší titul. „Sústredíme sa na záver základnej časti súťaže a potom na play-off. Tak, aby sme na konci sezóny zdvihli nad hlavu ďalšiu trofej,“ naznačil ambiciózny plán vysokánsky, 207 centimetrový blokár.

Peter Rindoš, foto: svf, vkp ba



bottom of page