top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Súper padol po siedmich víťazstvách. Futbalisti sú blízko tretej ligy!

Postup a najmä víťazstvo v súťaži už majú vo vlastných rukách! Futbalisti MFK ADV Stará Ľubovňa porazili v 28. kole Majstrovstva regiónu štvrtej ligy Východ predchádzajúceho lídra z Medzeva hladko 3:0.


Náš zástupca sa po víťazstve vrátil na čelo tabuľky, kde by mal podľa očakávaní zotrvať až do konca. V záverečných dvoch zápasoch ho totiž čakajú už len papierovo slabší súperi, aj pred nimi však tréner Starej Ľubovne varuje.

Až šesť zápasov po sebe odohrali Staroľubovňania proti priamym konkurentom v boji o špicu. Nešťastná remíza v Sabinove, tri výhry - v Spišskom Podhradí, Kechneci i kontumačná nad Kalšou, po ktorej prišla prehra v Čani, zachovávali nádeje na postup do tretej ligy. Zdá sa, že definitívny rébus mal dať zápas proti dovtedy prekvapivému lídrovi z Medzeva. Ten pred nedeľňajším súbojom vyhral sedemkrát po sebe!


Filip Kis pri penalte: Urobil som nádych a výdych

Vyše hodinu sa hral zápas Stará Ľubovňa - Medzev bez gólov. V tej chvíli to vyhovovalo viac hosťom. „Do zápasu sme išli s tým, že ho chceme zvládnuť. Myslím si, že od úvodu sme kontrolovali hru, už v prvom polčase sme mali dve vyložené šance, škoda, že sme ich nevyužili, lebo sme mohli byť kľudnejší. V druhom polčase sme napokon dali až tri góly, hlavne ten prvý nás upokojil a pomohol nám splniť úlohu,“ hodnotil zápas Filip Kis, práve autor dôležitého otváracieho gólu. Ten padol z pokutového kopu, teda zo situácie, ktorá za bezgólového stavu nastala v prospech Ľubovne aj v minulom zápase v Čani. Kanonier Filip Serečin ho vtedy nepremenil, neobával sa teda jeho menovec podobného scenára? „Bola to parketa Filipa Serečina, ktorý už dal veľa gólov. V tej chvíli už však nebol pre zranenie na ihrisku. Spoluhráči sa pýtali, že kto ide. Veril som si, a tak som zobral loptu a penaltu premenil, takže som spokojný,“ poznamenal F. Kis, ktorý si zlyhanie v mimoriadne dôležitom momente nepripúšťal. „Mierna nervozita bola, ale urobil som nádych-výdych a sledoval brankára do poslednej chvíle. Myslím, že v tom momente sme zlomili zápas v náš prospech.“

Tréner: Záverečné dva zápasy nemôžeme podceniť!

Sladká výhra nad Medzevom dáva Staroľubovňanom obrovské šance vyhrať súťaž a postúpiť do tretej ligy z prvého miesta. A keďže o súťaž vyššie by mal ísť aj tím na druhom mieste, príležitosť hrať nadregionálnu súťaž v budúcej sezóne je obrovská. Navyše proti MFK ADV budú v ostatných dvoch zápasoch sezóny stáť tímy z dolnej časti tabuľky – vonku posledné Sokoľany a doma štvrté odspodu Pavlovce n/U. Tréner Starej Ľubovne napriek okolnostiam vystríha. „Čakajú nás ešte dva náročné zápasy, v ktorých nemôžeme nič podceniť. Musíme správne zvládnuť tréningový proces aj napriek zraneniam a veľkej záťaži našich hráčov,“ vyjadril sa v klubovom mediálnom výstupe Piotr Kapusta. Jeho posolstvo si, zdá sa, uvedomujú aj hráči. „Posledné dva zápasy chceme vyhrať a získať vytúžený postup. Pozeráme sa hlavne na seba. Všetci vieme, o čo nám ide, dáme do toho sto percent a urobíme všetko pre to, aby sme boli šťastnejší na konci,“ dodal autor prvého nedeľňajšieho gólu F. Kis.

Na záver ešte dodávame, že do tretej ligy, ktorá sa hráva na strednom a východnom Slovensku, by mali postupovať až prvé dva celky zo štvrtej. Bude to aj vďaka tomu, že treťoligová Spišská Nová Ves zrejme postúpi o súťaž vyššie.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 22, 7. júna 2023)

VIDEO:



bottom of page