top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Strhujúca futbalová zápletka s gólom v nadstavenom čase!

Updated: Sep 7, 2023

Neuveriteľné množstvo šancí a gól v nadstavenom čase! V strhujúcom zápase štvrtého kola tretej ligy Východ medzi FC Ľubovňa Redfox a Rimavskou Sobotou sa radovali domáci po výsledku 3:2. Bývalá ligová hviezda a dnes tréner hostí Eugen Bari hovoril o krutom výsledku, domáci Piotr Kapusta zase o mentálnej vzpruhe, ale i pokore.

Sobotňajší zápas musel baviť divákov, menej už trénerov. Najmä v ostatných dvadsiatich minútach prichádzali infarktové momenty, keď sa šance striedali šance na obidvoch stranách. Výborné bolo, že hráči jedného i druhého mužstva chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. „Myslím si, že za predvedené výkony by si obidve mužstvá zaslúžili vyhrať. Škoda, mohlo to skončiť aspoň remízou, takto je to pre nás kruté,“ povedal po zápase šéf lavičky Rimavskej Soboty Eugen Bari.


Po vydarenom úvode prišla dráma

Pre domácich začal zápas ideálne, keď súpera nepustili k ničomu a vytvárali si jednu možnosť za druhou. Už v štvrtej minúte využil pokutový kop kanonier Filip Serečin a po polhodine pridal ďalší. Ranu do psychiky však dostali domáci v nadstavenom čase úvodného dejstva. Po chybnej spolupráci brankára a obrany hostia znížili na 2:1. „Keby bolo po polčase tri - štyri nula, zodpovedalo by to priebehu hry. Úvod bol z našej strany výborný. Nastal však problém, keď sme dostali gól, pretože už to v našich hlavách nefungovalo ako na začiatku. V niektorých fázach sme sa potom iba ťažko dostávali spod tlaku súpera,“ zamýšľal sa domáci kouč Piotr Kapusta, ktorého zverenci sa museli vysporiadať aj s vysoko napadajúcimi hráčmi súpera. „Je to náš spôsob hry, vždy sa oň snažíme, aby sme mohli hrať ofenzívny futbal. V druhom polčase sme mali veľa prečíslení, z krajov sme však nedokázali presne prihrať na zakončenie,“ poznamenal tréner E. Bari, kedysi skvelý zakončovateľ v drese Dunajskej Stredy.

Kým hráči bojovali na ihrisku do konca, výborný zápas niektorí z divákov predčasným odchodom vzdali. Mnohí z nich sa následne vracali na štadión, na ktorom zaznela explózia domácej radosti. Pre tím z juhu išlo o trpký moment. „V poslednej minúte nedokážeme po fatálnej chybe vystúpiť proti strieľajúcemu hráčovi, tak to ani inak skončiť nemohlo. Toto si v kabíne určite rozoberieme,“ dodal E. Bari.


Za oslavu gólu žltá karta

V zápase boli až do stavu 2:2 iba dvaja úspešní strelci. Domácich gólovo potiahol kanonier Filip Serečin, hostí Matúš Krištof. Najväčšia pozornosť sa napokon ušla šťastnému autorovi víťazného gólu Szymonovi Witekovi. Ten si po koncovke v emóciách oslavne vyzliekol dres, za čo mu rozhodca udelil žltú kartu. „Uff... Bol to veľmi ťažký zápas. Človek dá takýto gól raz za čas a v takom momente ani nevie, ako sa zachovať. Ale že to tam prešlo, samozrejme, teší. Získali sme dôležité body, ideme ďalej,“ povedal očividne šťastný držiteľ víťazného gólu a hráč s víťaznou mentalitou.

Výhru spečatenú v nadstavenom čase ocenil aj tréner P. Kapusta. „Ak dokážete takýto zápas rozhodnúť v 90. minúte, je to veľmi povzbudivé. Po mentálnej stránke to znamená veľa pre hráčov i pre mňa. V šatni bude radosť, s pokojom a pokorou pôjdeme do ďalších zápasov.“

A práve počas ďalších dní čaká na hráčov mimoriadne náročné obdobie. V stredu 30. augusta sa v rámci druhého kola Slovenského pohára predstavia na ihrisku štvrtoligistu v Bešeňovej a v sobotu 2. septembra ich čaká duel v Námestove v rámci piateho kola tretej ligy.

Peter Rindoš, foto: autor/ľubovňa redfox fc

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 31, 30. augusta 2023)

VÝSLEDOK
Ľubovňa Redfox FC – MŠK Rim. Sobota 3:2 (2:1)
Góly: Serečin 2, Witek – Krištof 2. 
Zostava domácich: Švec – Witek, Piter Bučko, Karaš, Bomba, Serečin, Majeran, Turlík, Rindoš, Perháč, Kuc. Pripravení na striedanie: Haščák, Tináth, Imrich, Rečičár, Kaleta, Vojtek, Regitko.  


bottom of page