top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Senzačne dotiahli na remízu, hoci prehrávali o šesť gólov!

Updated: Feb 15

Dráma, aká sa vidí len málokedy! Florbalisti Falcons Stará Ľubovňa dokázali v záverečnom kole prvoligovej sezóny odvrátiť počas minulej nedele debakel. Z priebežných 0:6 proti Banskej Bystrici dotiahli výsledok na 7:7! Aj keď napokon v predĺžení padli počas oslabenia, pozitívom záveru súťaže bola aj výhra z predchádzajúceho dňa proti Dolnému Kubínu 8:5.


Ak prišiel domáci fanúšik do športovej haly v Starej Ľubovni na zápas neskôr, výsledok ho nenadchol. Už po prvej tretine svietilo na ukazovateli skóre 0:5 a v druhej tretine pridali hostia ďalší zásah. To veštilo debakel. Lenže domáci sa ani za nepriaznivého stavu vzdať nechceli. „Je pravda, že sme nezachytili úvod zápasu a boli v ňom spomalení. Od druhej tretiny však chlapci začali hrať inak a zabrali. Práve v ťažkých momentoch sa ukázala veľká tímovosť,“ hodnotil nedeľňajší zápas s Banskou Bystricou Matúš Štupák, ktorý na lavičke Falcons zaskakoval v úlohe nehrajúceho trénera na dva zápasy. „Myšlienka vznikla spontánne na tréningu a keďže som mal voľno a v nedávnej minulosti som hrával za Falcons, tak sme sa s chalanmi dohodli, že to vyskúšame. Rád som pomohol,“ dodal súčasný hráč extraligového Prešova.


Hudák s dvoma hetrikmi

Veľký obrat vo výsledku načali domáci v 28. minúte po góle nedoliečeného Jozefa Šatalu. Ten napokon strelil hetrik a rovnako sa k nemu dostal aj pridal kapitán Dominik Hudák. Išlo už o jeho druhé trojgólové predstavenie v priebehu dvoch dní, keď hetrik zaznamenal aj pri víťazstve 8:5 proti Dolnému Kubínu. „V podstate celú sezónu som hrával vzadu, a tak sme sa rozhodli, že posledné dva zápasy pôjdem hrať dopredu na centra. Za góly som rád a aj celkovo za záver sezóny, že nám to takto vyšlo. Ktovie, možno ostanem hrať na centri aj naďalej,“ hovoril kapitán Falcons, ktorý za tím zároveň vyslovil poďakovanie všetkým fanúšikom, sponzorom i partnerom.


Domáci brankár: Čakal som do poslednej chvíle

Medzi hrdinov domáceho tímu patril aj brankár Michal Reľovský, ktorý 29 sekúnd pred koncom a za stavu 7:7 čelil prísne nariadenému trestnému strieľaniu hostí. Ak by Bystričania nájazd premenili, zmazali by tým rozprávkový zvrat domácich. „Uspieť mohol len ich hráč alebo ja. Snažil som sa byť trpezlivý a čakať do poslednej chvíle, čo urobí. Nechcel som sa nechať zlákať,“ komentoval trestné strieľanie gólman Falcons. „Do konca chýbalo už iba pár sekúnd, no ja som cítil z mužstva veľkú podporu,“ povedal M. Reľovský, ktorého to počas zápasu pri ataku hokejok hostí aj viackrát zabolelo.


Kapitán hostí: Prestali sme brániť

Hostia od druhej tretiny rozhodne neboli lepším tímom, faktom však je, že mali nahraté. Vysoké vedenie sa im napokon takmer vypomstilo. „Prestali sme behať a brániť. Domáci sa potom chytili pár gólmi,“ povedal Oliver Lehocký, kapitán Banskej Bystrice.

Do predĺženia vstupovali domáci v oslabení, keď im rozhodca vylúčil hráča za bránenie v hre, a to iba tri sekundy pred záverom riadnej hracej doby. Následne hosťom vyšla presilovka, naďalej ich však mátalo nepremenené trestné strieľanie polminútu pred koncom. „Ozaj veľká škoda toho nájazdu, ale domácim sa pekne predviedol brankár. Ešteže sme to ubojovali a využili presilovku. I keď máme len dva body, môžeme byť spokojní.“

Viac zo zápasu našich sokolov proti Banskej Bystrici, ako aj video si môžete pozrieť vo vysielaní Ľubovnianskej televízie.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 5, 7. februára 2024)

bottom of page