top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO V nominácii reprezentačnej 18-ky štyria hráči domáceho VKM!

Volejbalisti Slovenska do 18 rokov sa stretli na reprezentačnom kempe v Starej Ľubovni. V širšej nominácii sa ocitla aj štvorica hráčov nášho VKM. A práve domáci sa proti národnému výberu postavili v pondelok v prípravnom zápase, keď s podobne mladým tímom dokázali vyhrať 3:1. Na stretnutí bol aj prezident Slovenskej volejbalovej federácie Marek Rojko, s ktorým rozhovor vám prinesieme v budúcom vydaní.


Zraz mladých nádejí, ktoré sa pripravujú na ďalšiu fázu kvalifikácie majstrovstiev Európy, prebiehal od minulej nedele do stredy. Okrem tréningov v staroľubovnianskej športovej hale si reprezentanti vyskúšali aj kúpeľné prostredie vo Vyšných Ružbachoch. „Od januára, kedy sme sa zúčastnili prvej fázy kvalifikácie v Slovinsku, sa s chlapcami stretávame prvýkrát. Táto príprava nám padne vhod na vyskúšanie si viacerých činností,“ povedal Rastislav Filípek, tréner slovenskej 18-ky, podľa ktorého našli u nás ideálne podmienky. „Vieme, že je tu vždy dobré zázemie, vrátane výbornej spolupráce s domácim klubom VKM Stará Ľubovňa.“



Tréner Marek Kseňák na dvoch pozíciách

Reprezentácia začala prípravu zameriavať najmä na servis a prihrávku. Tréneri však boli zvedaví aj na ostatné herné činnosti. Tie si odskúšali už v druhý deň kempu, kedy naplánovali zápas medzi proti domácemu VKM Stará Ľubovňa. Nastala tak celkom zaujímavá konfrontácia, keďže asistent pri reprezentácii Marek Kseňák je zároveň trénerom domáceho tímu. Víťazstvo Staroľubovňanov, ktorí viedli už 3:0, preto hodnotil pozitívne. „Áno, bola to zvláštna situácia a určitá rivalita s trénerom Filípkom. Reprezentácia to potrebovala, tak sme dali našich chlapcov dokopy. Bola to pre nich výzva, zároveň ich musím pochváliť. Nehrali pod tlakom a mám dojem, že ukázali viac bojovnosti a umenia ako v súťaži. Boli nastavení veľmi dobre,“ povedal staroľubovniansky tréner, ktorý mal v kádri VKM v zápase kadetov i juniorov.

Štvorica nominovaná v reprezentácii – Šimon Reľovský, Adama Nemergut, Ondrej Malachovský a Maxim Troščák zápas odohrala v domácich dresoch. „Keďže je v nominácii až 16 hráčov, chceli sme dať priestor všetkým, Staroľubovňania tak hrali za VKM, v kempe však fungujú s ostatnými,“ poznamenal M. Kseňák.


Štvorica nominovaných z VKM Stará Ľubovňa


Ondrej Malachovský


- Som rád, že takáto možnosť prišla. Môžeme si zatrénovať na vysokej úrovni. Pre mňa sú to ďalšie skúsenosti a zážitky.



Adam Nemergut

- V nominácii som už bol viackrát, verím, že sa mi podarí dostať aj do užšieho výberu. Budem rád, ak mi to pomôže k ďalšiemu volejbalovému životu, pretože raz by som chcel, aby som Starej Ľubovni pomohol do extraligy.



Šimon Reľovský

- Na reprezentačné zrazy som chodil už dva roky, takže sa dá povedať, že som zvyknutý. Hlavne som rád, že sa mi podarilo zlepšiť techniku, a to je pre mňa podstatné.




Maxim Troščák

- Všetci sú tu v pohode, a keďže je tu veľa tréningov a silnejších hráčov okolo mňa, tak máme aj kvalitný sparing. Verím, že mi to pomôže a že sa zlepším.



foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 11 (23. marec 2022)

bottom of page