top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Postavil 80 skejtparkov po Európe

Stretávali sa na rôznych miestach Starej Ľubovne. Najlepšie sa cítili za športovou halou, no všade, kde zakotvili, neboli vítaní ani podporovaní. Skejterom sa po štvrťstoročí plní sen.


Výstavba skateparku prebieha v priestoroch bývalého areálu zdravia, vedľa cyklotrasy pri rieke Poprad. Mesto na realizáciu získalo financie z programu Najmenej rozvinutých okresov vo výške 70-tisíc eur. Spolu s prostriedkami kraja sa externé zdroje vyšplhali na 100-tisíc eur. Rozpočet tu presahuje sumu 135-tisíc eur.


Hotový do konca júna?

„Robil som asi 80 skateparkov po celej Európe a toto je môj prvý po desiatich rokoch na Slovensku v Starej Ľubovni, keďže som pôsobil v zahraničí,“ povedal Miloš Ogurčák, konateľ firmy, ktorá realizuje práce. Hlavným dodávateľom je mestská firma VPS, s.r.o. Pri stavbe pomáhajú aj miestni obyvatelia.

Skejteri by privítali aj prístupový chodník, ktorý by prepojil novú plochu s cyklochodníkom. Rovnako aj viac zelene, lavičky a smetné koše. Skatepark, ktorý by sa mal otvoriť koncom mesiaca jún, budú vedieť využívať aj ľudia s kolobežkami, korčuľami či na BMX-kách.

Komunita skejterov bola pred rokmi v Starej Ľubovni len veľmi malá. Vďaka podmienkam, ktoré v meste budú, ich bude iste viac. „Sú aj rôzne súťaže, človeka to musí ale chytiť a baviť. Je to veľmi kreatívny šport,“ doplnil Igor Štefaňák o záľube, ktorej sa venuje a rád pomôže aj mladým talentom.

Pripravila: Alena Dudláková

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 23, 14. júna 2023)

bottom of page